lauantai 19. syyskuuta 2015

PIROK 5.9.2015

Syyskuun alussa oli Sastamalassa PIROKin Tupla tai kuitti näyttely, jossa oli siis mahdollista saavuttaa kaksi sertiä yhtenä päivänä, kahdessa eri näyttelyssä: musta (naistuomarit) ja punainen (miestuomarit) näyttely. Kuullosti ensin loistavalle idealle, mutta käytännössä en juurikaan pitänyt tällaisista järjestelyistä: Päivän aikana oli liian kiire, lisäksi kissoille tuli liian monta näyttöä ja mikä pahinta... koska lauantai kun oli pyhitetty kakkoskategorialle, en tavannut ketään muita blogikissoissa muista kategorioista. Muut kategoriat tulivat paikalle vasta sunnuntaina, jolloin ei kakkoskategorian kissoja enää ollut paikalla! Ja minä kun olen oppinut, että näyttelyiden suola ja sokeri on muiden kissablogistien tapaamiset :) 

Tässä meidän näytttelypäivän kuvausta. Mukana olivat KattiKaneli ja KissaKaramelli. NeitiCassinen jäi pois kyydistä empimiseni vuoksi... pohdin liian pitkään ilmoittaako NeitiC yhteen vai kahteen päivän näyttelyistä, ja näyttely ehti tulla täyteen ennen päätöstäni.

En tiedä varmisteliko KissaKaramelli
pakoreittiä vai tarkkailiko sisäntulijoita,
mutta häkistä näkyi suoraan sisäänkäynnille,
jota kyllä piti tosissaan tuijottaa :)
Cinna paineli suoraan piippuhyllylle maate
Vähän piti nokosten välillä leikkiäkin
Musta näyttely:
Cinna ja tuomari Minna Krogh
Ekana pääsi tulille Cinna. Tuomari ihasteli mahdottomasti Cinnaa ja Cinnan leppoisaa luonnetta. 

VP-valinta mustassa näyttelyssä
Cinna pääsi myös kisaamaan Värin Parhaasta, joka sattui samaan aikaan, kun itse olin KissaKaramellin kanssa toisella tuomarilla. Värin parhaan voitti keskellä, valkoiseen paitaan pukeutuneen naisen upea upea siperialainen.

Cinna sai EX1 tittelin. Tässä mustan näyttelyn arvosteluseteli.

Samaan aikaan, kun Cinna oli mustan näyttelyn VP-valinnoissa, oli KissaKaramellin mustan näyttelyn vuoro, tuomarina Gustaitiene Jurgita.

KissaKaramellia jännitti alkuun kovasti.
Meitsin pömppö edustettuna :)
KissaKaramelli sai sertinsä, ensimmäisen 8-luokan CAPIBin.
Mutta ei tästä setelistä mitään tolkkua saa...paitsi että kissa voisi olla rennompi :)
Onneksi mammaa ei arvioitu :)

Juuri kun sain KissaKaramellin arvostelun jälkeen takaisin häkkiinsä, olikin katin vuoro mennä kiireesti punaiseen näyttelyyn! Ei tykännyt kissa edestakaisin häkkiin ja häkistä rempslaamisesta!

Tuomarina Edström Michael
Tässä arvostelussa kävi jotain käsittämätöntä.. Nämä setelit on kissanäyttelyissä valmiiksi numeroitu (ilman kissan nimeä ymv.), jokaiselle katille on omat setelinsä. Tuomari oli kirjoittanut edellisen kissan (Amurin Hiskian) arvostelun epähuomiossa KissaKaramellin setelille, eikä assarilla ollut yhtään tyhjää seteliä. Tuomari alkoikin tarkistamaan, oliko hänen edellinen arvionsa myös KissaKaramelliin sopiva. No ilmeisesti oli, koska se seteli sai vain pieniä täydennyksiä ja lisäyksiä. Ihmiset ympärillä ja assari olivat hieman ihmeissään. Myös naurunpyrskähdyksiä kuului sieltä sun täältä, myös omasta suustani. 

Tässä se ihmeseteli on :)

No samaan aikaan kun olin KissaKaramellin kanssa Edströmmin pöydällä, huudettiin viereiselle pöydälle Cinnaakin punaiseen näyttelyyn. Huutelin sermi yli assarille, että "tuloo kunhan jouretaan". Onneksi äitini oli mukana ja apunani näissä kahden kissan käänteissä ja äiti ryntäsi hakemaan Cinnaa häkistään.

Tuomari Isakov Vladimir ihastui Cinnaan kovin,
ja nimitti kattia "Golden Girliksi", viitaten toki väriin :)
VP-valinnat
Värin parhaan valinnassa tuomarilla meni sormi suuhun nenään, kun valinta oli niin vaikea. Nyt tässä punaisessa näyttelyssä se mustan näyttelyn Värin Parhaan voittaja hävisi Cinnalle, ja mun muru valittiin Värin Parhaaksi.

Cinna oli myös tämän Tuomarin Paras junnu 
Setelistä näkyy, että tuomari todella piti Cinnasta :)
Seuraavaksi KissaKaramelliä huudeltiin punaisen näyttelyn Tuomarin parhaan kastraattinaaraan valintoihin. Joku sekaannus tuomarilla oli, kun huutelivat tuomarin parhaan valintoihin myös kissaa, joka oli "abs" eli poissa. Siis ei ollut edes saapunut koko näyttelyyn. Sen verran kauan siinä meni odotellessa ja säätämisessä, että KissaKaramelli ehti hermostua sylissäni totaalisesti. Katti oli mulle (siis mammalle!?!)  kiukkuinen kuin ampiainen. Kun vein kissan takaisin häkkiinsä, läppäs kissa mua kädelle hyvin napakasti (mutta ilman kynsiä) osoittaakseen varsin selvästi, mitä mieltä oli siitä, että taas hänet sieltä nappasin.. Vaikka oli itse asiassa jo luvannut, että työpäivä oli ohi. En nimittäin tiennyt katin kuuluvan TP-valintoihinkin.

No sitten oli taas jo kiire seuraavaan paikkaan, oli Cinnan vuoro kisata mustan näyttelyn parhaan pennun paikasta....

Mustan näyttelyn junnujen TP-valinnat,
Cinna jäi kakkoseksi.
Ja jo samaan aikaan kuulutettiin, että olisi pitänyt olla KissaKaramellin kanssa mustan näyttelyn parhaan kastraattinaaraan Tuomarin Paras -valinnoissa. Kävelin Cinna sylissä viereiselle pöydälle ja ilmoitin, että kissa ei nyt tule TP-valintoihin. En halunnut enää KissaKaramelliä häkistään noutaa, sen verran selväsanainen oli katti minulle juuri ollut.  Kissan hermo ei kestänyt enempää esitelyitä ja annoin kissan jäädä huilaamaan. That's it! 

Paneelissa oli kahdeksan komeaa ja kaunista junnua.
Cinna käyttäytyi todella hyvin ja oli niin nättinä,
mutten onnistunut nappaamaan yhtään ääntä :) 
KissaKaramelli ruusukkeet mustasta ja punaisesta näyttelystä
KissaKaramellin kaksi CAPIB-sertiä tarkoittaa sitä,
että katti on ns näyttelyjumissa, eli seuraava serti
 pitäisi hakea ulkomailta, ennenkuin on seuraavan kerran
kotimaan näyttelyihin asiaa.
Cinnan häkin koristukset
Cinnan saalis näissä viimeisissä junnu-kisoissa oli
2x EX1 + BIV + TP-NOM
Seuraava näyttely on "aikuisten" sarjassa :)


Sen verran kiire oli koko ajan, että en kyllä olisi ehtinytkään muita kissabloggareia tavata. Liian kiire, en tykännyt. Ja seuraava näyttelykohde Cinnan ja NeitiCassisen kanssa on Hartola lokakuun lopussa. Nyt meillä on meneillään melkein kahden kuukauden näyttelytauko! 

Hyvää viikonloppua kaikille!

32 kommenttia:

 1. Onhan ollut kiireinen päivä! Ei kuulosta kauheen kivalta tollanen hirvee hoppu, mut hyvinhän siellä pärjäsitte kiireestä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammalla pukkas juu hikee siinä säntäillessä :)

   Poista
 2. No huh! Jos tuossa olisi ollut vielä Cassinen mukana.. Karamellin kiukku taisi olla oikeutettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei ollut Neiti mukana. En olisi mitenkään selvinnyt.. edes mummon avustuksella :)

   Poista
 3. Aikamoista menoa ja menestystä :)

  VastaaPoista
 4. Onpas ollut aika stressaavan kuuloinen päivä!
  Onnea kuitenkin menestyksestä! Ansaittua, ansaittua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin odoteltiin, eikä tapahtunut mitään. Sitten sattui ja tapahtui kaikenlaista. Sitten taas odoteltiin ilman tapahtumia. Joskus se poistumisluvan odottelu ON pitkää :)

   Poista
 5. Onnea kissoille näyttelymenestyksestä ja oli kiva lukea sinun näkemyksesi tällaisen näyttelyn kulusta, tämä kun oli ihan eka kerta tämän tyyppisestä näyttelystä.
  Minä tai oikeastaan Maija ei osallistunut koko näyttelyyn oma lapin matkani vuoksi ja siksi ei ole mitään omakohtaisia kokemuksia.
  Hienosti teillä on mennyt, harmi kun jouduit ottamaan Cinnan pois paneelista, mutta kissojen ehdoilla pitää mennä ja siis oikein teit kissaasi ajatellen.
  Sitten vain uusiksi Hartolaa ajatellen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kirjoitinpa nyt jotenkin hassusti.. en ottanut Cinnaa paneelista, siellä se edusti nättinä :) . Mutta Karamellin jätin toisesta TP-valinnasta, ei menty edes ehdokkaaksi.

   Poista
 6. Huh, ompas ollut huisketta näyttelyssä. KattiKaramellin piti oikein näpäyttää mammaa että nyt hei riittää :).

  VastaaPoista
 7. Aika vauhdikasta! Olen itsekin ollut kahden sertin näyttelyssä (URK 2013), jonne olin (fiksusti) ilmoittanut vain yhden kissan, mutta (tyhmästi) kahteen luokkaan, eli perusarvosteluun ja vetskuihin. Oli aika haipakkaa!

  He he, aika hauska arvostelusetelikäänne! :D Mä kirjoitin kerran arvostelusetelin itse loppuun, tuomarin sanelun perusteella kylläkin. Kissa parkkeerasi tuomarin syliin istumaan, joten tuomari pisti kädet vapaina seisovan omistajan hommiin. Oli muten harvinaisen kauhealla käsialalla kirjoitettu seteli. :D

  VastaaPoista
 8. Hui mikä vauhti, hiki tuli jo lukiessa ;) Onnittelut hyvistä menestyksistä!!!

  VastaaPoista
 9. Hui miten on kiirettä pitänyt siellä, mutta sentään tuli ihania ruusukkeita ♥ Onnea kummallekkin tytölle!!

  VastaaPoista
 10. Ihana tuo teidän pusukuva! ♥ Kuulostipa melkoiselta hulintalta nuo näyttelyt, ja melko lennokkaita käsialoja tuomareilla. Taisi heilläkin olla vähän kiirettä ja sählinkiä. Onnea kuitenkin monista, monista ruusukkeista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos. Kissanpusuttelu on kyllä ihan parasta puuhaa. Monen muun mukavan puuhan lisäksi :)

   Poista
 11. Huikean hieno menestys! Onnea ♥ Hyvä reportaasi näyttelystä :)

  VastaaPoista
 12. Olipa vilkas päivä! Itsekin melkein hengästyin tätä lukiessa. :DD Tuossa näyttelyjärjestelyssä on niin hyviä kuin huonoja puoliakin. Yhtenä miinuksena yleisön (ja miksei osallistujienkin) kannalta, että kaikkiin rotuihin ei pääse kunnolla tutustumaan kun osa on esillä toisena päivänä. Ja nähtävästi monen kissan kanssa osallistuminen on aikas vauhdikasta, ihan hyvä nähtävästi, että Cassinen jäi kotiin... :D Toisaalta tuo järjestely on hyvä matkakustannusten osalta kun ei tarvi välttämättä olla kuin yksi yö hotellissa. Ehkä, jos tuo saa tuulta alleen, järjestelyä koitetaan kehittää vähän vähemmän kiireisemmäksi niin osallistujat pääsevät paremmin nauttimaan päivästä. :)

  Erikoinen moka tuomarilla ja hienosti korjattu! Cinna selkeästi ollut huipussa näyttelykunnossa kun ekassa setelissä on noin iso EXCELLENT kunnon kohdalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo. Mutta paneeliin ehkä olisi päässyt helpommin :) Ainakin kilpailijoita oli vähemmän..
   Cinnan turkki on jotenkin helpoin pestä. Tai sitten mun shampoot sopii just Cinnan turkille, että siitä tulee helpommin puhdas. Tai sitten se on lähtökohtaisesti puhtaampi, kun on pesty useimmin. Tai sit mä vaan osasin tällä kertaa :)

   Poista
 13. Onpas teillä ollut vauhdikasta menoa, ihan hengästytti lukiessa, miten ehditte kipittää paikasta toiseen aina eri kissan kanssa. Onneksi olkoon kaikista palkinnoista! Cinna on kasvanut, onpas todella kaunis "Golden Girl".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cinna on kyllä todella kasvanut, ihan ihmetyttää, mihin se pentu hävisi?

   Poista
 14. Olihan vilkasta tuo näytelmöinti. Nyt kannattaa sitten huilata. Onnittelut hyvistä saavutuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma ja mummo joutuivat välillä ihan improvisoimaan ;) Ja kiitos!

   Poista
 15. Kyllä tämän täti mielestä te kaikki olitte tosi exellent, Mammaa ja mummoa myöten kun tolliasen rumban hoiditte ! Onnea menestyksestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummohan oli ihan pro, vaikka oli näin aktiivisesti kissanäyttelyssä ensimmäistä kertaa. Vaikka " käy jo kahdeksaakymmentä" :)

   Poista
 16. Kiirusta tuntuu olleen siellä Sastamalassa. Taisi olla punaisen näyttelyn tuomarilla useampikin arvosteluseteli sekaisin... Ei kai se ollut meidän Aureelia, jota turhaan odoteltiin punaisen näyttelyn kastraattien TP -valintoihin? Ensi kerralla tullaan kyllä oikein paikan päälle, jos näin helpolla jatkoon pääsee :) Meille muutti muutamaa päivää aikaisemmin pieni poikapentu, enkä halunnut järkyttää vanhempia kissoja enää enempää samalla viikolla. Jätettiin siis näyttely väliin, vaikka olikin ilmoittauduttu. Kiva blogi sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se nimenomaan oli Aureelia, jota siellä huudeltiin. Tajusin sen vasta jonkun ajan päästä ja sanoin assarille, että huutamanne kissa on abs :) Kuulinkin Jussilta miksi jäitte pois. Etsin nimittäin ees ja taas teitä, ennenkuin ihmetteli Jussille, etten löydä sinua enkä kissojasi :)
   Ja kiitos, kiva kun tulit lueskelemaan :) Tervetuloa uudestaankin !

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit