FI*JustKittying C-pentue / C Litter

C pentue/litter eli CCR -pentue.
Helmin helmet 💕
DOB 23.04.2023

Emo/Dam: FI*JustKittying Super Trouper aka Helmi, SIB n 23
Isä/Sire FI*Punakoivun Floki, SIB n 03 24


Molemmat vanhemmat olivat terveystestattuja ja terveeksi todettuja.

Helmi ja Floki treffasivat kissalassamme helmikuun lopulla 2023. Helmi asusteli tiineysaikansa sijoituskodissaan ja muutti kissalaamme "äitiyslomalle" viikkoa ennen synnytystä.


Helmin sijoitusperheen äiti oli paikalla kanssani synnytyksessä. Helmi synnytti 23.4.2023 aamupäivällä enkelivauvoja sekä kolme heikkovoimaista pentua. Yksi pennuista menetettiin valitettavasti 2vrk ikäisenä 😢. Enkelipentu (nimeltään Cotton Fields) lähetettiin avattavaksi Ruokavirastolle ja Helmi sai hoitoa haastavan synnytyksen aiheuttamaan tulehdukseen. Alku oli siis varsin stressaavaa sekä Helmille, että meille ihmispalvelijoille. Helmin helmet tarvitsivat lisämaitoa letkutettuna pitkään. Mutta kasvoivat ja kehittyivät onneksi terveinä ja erityisesti kiinteiden jälkeen ottivat aimo harppauksen myös painonkehitykseen. 

Pentujen omat valokuvakansiot löydät JustKittying -Facebookista. Pennuista oli kuvia lähes päivittäin Instan ja Facen Srotyissä. Löydät parhaat palat vielä Instasta C-pentueen Kohokohdista.


Helmin Helmet 💕

FI*JustKittying Proud Mary SIB n 03 24, naaras (rekisteröity, löytyy Omakissasta)
FI*JustKittying Ramble Tamble SIB n 22, naaras (rekisteröity, löytyy Omakissasta)



Helmin helmet 13 viikkoa
Helmin helmet 11 viikkoa
C pentue 10 vkoa
C pentue 9 viikkoa
C pentue 10 vrk


Pentujen ruoka:

Kissa on lihansyöjä. Kissan ravintoympyrä on helppo tiivistää: Hiiri olisi kissalle ihanteellista ravintoa. Siinä on juuri oikea määrä proteiinia, sisäelimiä, kalciumia (luista), kuitua ja hiilihydraatteja (vilja ja kasvikset hiiren mahassa) sekä kosteutta (70%). 

Kissamme syövät ns. 50/50 ruokintamallin mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että kissalle tarjotaan puolet ruokavaliosta teollista kuiva- tai märkäruokaa ja puolet raakaruokaa. Kasvavaa pentua ei voi ruokkia liikaa. Pennut saavat päivittäin raakaa, ja teollista purkki-/pussiruokaa. Raksuja eli kuivamuonaa on tarjolla koko ajan.

Käyttämiämme ruokia:
Vom Feinstein Babypate märkäruoka
Vom Feinsten Kitten märkäruoka
Animonda Carny Kitten märkäruoka
Miamorin Raque Royal Kitten siipikarja
Rosie's Farm märkäruoka
Grau Generation Pet Kitten viljaton: kana & ankka
Royal Canin Kitten in salsa märkäruoka
Purina Pro Plan Cat Kitten mousse, märkäruoka
Royal Canin Mother&Baby Mousse märkäruoka
Power of  Nature Fee's Favorite raksut
Royal Canin Mother&Baby raksut

Raakaruokaa:
Smaak raaka täysravinto kissalle ja kissanpennulle kana & possu (pakaste)
Smaak kanan sydän (pakaste)
Kanan jauhelihaa, suikalelihaa, paistisuikale ja suikaloitu rintaleike

Lisäksi päivittäin emolle ja pennuille Aptus Multicat monivitamiini-tabletteja (saatavilla apteekista tai eläintarvikeliikkeestä). Suosittelen antamaan Multicattia jatkossakin, myös siksi, että kissalla säilyy taito pillerin ottamiseen tavallisena arkirutiinina. Muutoin voi madottaessa ja muun myöhemmin mahdollisesti tarvittavien lääkitysten kanssa tulla ongelmia. 


Emo ja pennut saivat päivittäin myös Nutrolin® KITTEN & ADULT öljyä raakaruokaan lorautettuna.



Kissanhiekka

Käytän ekologisia kissanhiekkoja. Pentujen ensihiekkana oli kaurahiutaleet. Kissanvessoistamme löytyy "Super Benek Corn Cat Natural" paakkuuntuvaa kasvipohjaista (maissi) kissanhiekkaa. Käytössämme on sekä avovessoja että katollisia vessoja. Suosittelen paakkuuntuvaa maissihiekkaa siksi, että se on paakkuuntuvana helppo puhtaanapidon kannalta, se on ekologinen (maatuva, vaikka kompostoitava), ja kulkeutuu kokemukseni mukaan vähiten tassuissa vessan ulkopuolelle.

Rokotukset

Pennut on rokotettu Ruokaviraston ja Suomen Kissaliiton suosituksen mukaisesti:
Kissarutto- ja kissanuharokotus (kaliki- ja rinotraketiitti eli herpes-virus), ns. kolmoisrokote
  • Pennut on madotettu Mirrixillä x 3 ja saivat ensimmäisen rokotuksensa 12 viikon iässä. 
  • Tehosterokotus 16 viikon iässä. (Uusi omistaja hoitaa)
  • Sitten seuraava rokotus noin vuoden iässä, viimeistään vuoden kuluttua toisesta tehosteesta. Ja rokotteesta riippuen, sen jälkeen tehosteet ovat vuosittain tai kolmen vuoden välein. Rokotusten voimassaoloaika näkyy rekisterikirjan takakannesta.