FI*JustKittying

Kissala / Cattery

Yleistä pentujen ostajille:

 • Pentuja: Halla synnytti 1.3.2023 kuusi ihanaa palleroa. Pennut ovat luovutusiässä viikolla 23.
 • Pentusuunnitelmia: 
  Helmi oli treffeillä viikolla 7 ihanan komean kollin kanssa...Näyttäisi siltä, että kaksikko onnistui karvaisiin jälkiseuraamuksiin saakka! Mikäli nyt saadaan Helmille pentuja, syntyvät ne huhtikuun puolenvälin jälkeen ja ovat luovutusiässä viikkojen heinä-elokuun vaihteessa.

 • Toivomme pennuille rakastavaa vastuullista kotia, ja haluankin tutustua kaikkiin tuleviin omistajiin. 
 • VARAUKSIA ei oteta ennen kuin ollaan vähän tutustuttu pentuihin. Haluan tutustua pentuihin ensin muutamien viikkojen ajan. Vain siten löydän juuri sinulle sopivimman pennun ja kullekin pennulle parhaan mahdollisen kodin. Mikäli olet ollut minuun jo yhteydessä, minulla on muistissa nimesi ja mahdolliset toiveesi kissan suhteen. 

 • Pentujen myynnin ohella etsimme sijoituskoteja sekä kolleille, että nartuille. Mitä tarkoittaa sijoituskoti?
 • Jalostukseen sopivia pentuja vain traditionaaliseen kasvatukseen. En myy enkä sijoita pentuja Neva Masqurade-kasvatukseen, enkä kissaloihin, joissa on nevoja.

  Kittens only for traditional breeding. I don't sell kittens for Neva Masqurade -breeding or to catteries which have nevas.

 • Pentuja ei myydä vapaaseen ulkoiluun. Ainoastaan sisäkissoiksi, jotka ulkoilevat turvallisesti valjaissa tai aidatuilla / verkotetuilla parvekkeilla / terasseilla / tarhoissa.

 • Pennut rekisteröidään aina ennen 3 kk:n ikää  Suomen Kissaliittoon.
  Rotukissalla on aina rekisterikirja. 
 • Pennut luovutetaan aikaisintaan 14 viikon ikäisinä mikrosirutettuina ja kertaalleen rokotettuina.
 • Uusi omistaja sitoutuu huolehtimaan lemmikiksi ostetun pennun sterilisaatiosta/kastraatiosta sekä rokotuksista kissan oman rokotusohjelman mukaisesti.
  Ruokaviraston uusin suositus on rokottaa pennut ensimmäisen kerran 12 viikkoisina. Tehosterokotuksen voi antaa joko kasvattaja 15-16 viikkoisena ja luovuttaa pennut vasta sen jälkeen tai uusi koti voi huolehtia tehosterokotuksesta. Seuraavan kerran kissat rokotetaan vuoden kuluttua viimeisestä tehosterokotuksesta ja sen jälkeen kolmen vuoden välein. Mikäli kissa käy näyttelyissä, niin silloin rokotusväli on 1 (Nobivac) tai 3 vuotta (Purevax).Lähde Suomen kissaliitto ry.
 • Kissojemme ja kissalamme elämää voi seurata sähköisesti täällä blogissa sekä Facebookissa ja Instagramissa. Myös Tiktok-profiili ja Youtube -kanava harvakseltaan käytössä: Löydät meidän kaikki sometilit täältä

  Facebookissa julkaisen mm. pentulivejä, Instan ja Facen Storyissä jotain päivien kohokohtia tai arjen tapahtumia. TikTok ja Youtube -julkaisuja vain satunnaisesti.

“A home without a cat is just a house.” - Oletko kiinnostunut hankkimaan meiltä kissanpennun?

Laita sähköpostia osoitteeseen miettsa(at)nic.fi ja kerro vähän itsestäsi, kissakokemuksistasi, miltä elämätilanteesi näyttää sekä millaista elämää voit tarjota kissanpennulle. Kerrothan myös miksi haluaisit juuri siperiankissan. Ja toivotko tyttö- vai poikakissaa? Entä onko teillä allergioita? Kerro myös mitä ajattelet sijoituskotina toimimisesta.
Klikkaa kuva auki, niin pääset lukemaan Suomen Siperiankissat ry:n 
Vinkit pennun ostajalle

Klikkaa kuva auki, niin näet Animal Update'n
12 kysymystä kissanomistajalle - Vinkkejä kissan hyvinvointiin

  One cat just leads to another - Minusta kasvattajana 

  Kasvatukseni lähti yhdestä lemmikkikissasta. Tai kahdesta. Ensin piti tulla yksi kissa sijoitukseen, mutta tulikin kaksi. Ja koska kissanpentuelämä oli niin ihanaa, ja sain täyden tuen omien kissojeni kasvattajalta, päätin aloittaa kasvattamaan siperiankissoja. 

  Kasvatan kissoja rakkaudesta kissoihin.  Meillä kissat on perheenjäseniä. Entiset jalostuskissat viettävät meillä kultaisia eläkepäiviään rakastettuina lemmikkeinä elämänsä loppuun saakka. Koska oma "kissalukuni" on ainakin toistaiseksi täynnä, on kissakasvatukseni tällä hetkellä täysin riippuvaista täydellisten sijoituskotien löytymisestä. Toivon löytäväni sijoituskodin yhdelle naaraalle (ja/tai kollille) joka pentueesta.

  Kasvattajakurssit:

  • Olen suorittanut Suomen Kissaliiton "Kasvattajan peruskurssin" jo vuonna 2015, mutta oma kissalan rekisteröin vasta vuonna 2021. 
  • Keväällä 2021 kävin muistinvirkistämiseksi ER-SYDin järjestämän "Synnytys ja pentujen hoito" -kurssin. 
  • Suoritin Suomen Kissaliiton "Kasvattajan peruskurssin" uudestaan helmikuussa 2022. 
  • Maaliskuussa 2023 suoritin Suomen Kissaliiton "Kasvattajan jatkokurssi C - Kissan biologia ja sairaudet".

  Olen Pirkanmaan Rotukissayhdistys ry:n (PIROK) jäsen, Suomen Rotukissayhdistys ry:n (SUROK) jäsen sekä Suomen Siperiankissat ry:n ainaisjäsen. Lisäksi olen kaudella 2023 Suomen Siperiankissat ry:n hallituksen varajäsen.

  Kasvattajana olen varsin tuore, meille on syntynyt A -pentue (Abba-pentue, 2021) ja nyt parhaillaan on B -pentue kasvamassa sijoituskodissaan Kangasalla. Lisäksi odotamme kiihkeästi, josko saisimme tänä keväänä vielä C -pentueen.

  Olen ennen oman kasvattajanimen hankkimista toiminut sijoituskotina, ja meille on syntynyt 3 Amurin  kissalan pentuetta. Ne löydät Pentueet -sivultamme. 

  Kasvatusperiaatteistani:

  Tavoitteenani on kasvattaa kodinomaisesti eli pienimuotoisesti perinteisiä, rotumääritelmän mukaisia, terveitä ja sosiaalisia siperiankissoja. Jalostuksen tarkoituksena on pitää ulkomuoto rotumääritelmän mukaisena sekä säilyttää siperiankissan tyypillinen luonne. 

  Perinteisellä eli traditionaalisella siperiankissakasvatuksella tarkoitetaan sitä, että kissan sukutaulussa ei ole (ainakaan neljässä polvessa) neva masquerade –kissoja eikä kasvatuksessa yhdistetä siperiankissoja nevojen kanssa. Käytän kasvatuksessa ainoastaan perinteisen (mahdollisimman puhtaan) taustan  omaavia siperiankissoja. 

  Rakastan kaikkia kissoja, myöskin Nevoja. Mutta pidän niitä omana rotunaan, enkä sotke muita rotuja siperialaisiin linjoihin (geenipooliin) jo ihan rotumääritelmään sekä myös terveyteen liittyvistä syistä. Joka rodulla on geenipoolissaan omat rotutyypilliset piirteensä ja sairautensa. Risteyttämällä eri rotuja tai jopa lajeja, sotketaan (ja ajan myötä kadotetaan) yksilöllisten rotujen ja lajien omia geenipooleja.

  Neva Masquerade on siperiankissa, jolle on muihin rotuihin (mm. siamilaiset, balineesit ja persialaiset, pyhät birmat) risteytymällä ja risteyttämällä (eli jalostuksella) saatu naamiovärit; Himalajan-kuviot, joita kutsutaan myös termillä Colourpoint. Colourpoint eli naamiogeenin vaikutus on riippuvainen lämpötilasta. Se estää värin muodostumista lämpimillä kehon alueilla ja antaa värin viileämmille alueille, kuten korville, kasvoille, jalkoihin, häntään ja (kolleilla) kivespussiin. Koska kohdussa on lämpö on tasaista, kehittyvät naamiovärit syntymän jälkeen. Kylmillä alueilla kontrasti voi olla erittäin voimakas. Colourpoint -geeni tekee myös silmistä siniset. Eli summa summarum siperialaisia risteytyi ja risteytettiin muihin rotuihin, jolloin ja jotta saatiin nämä "lämpimien maiden" kissojen naamiovärit "kylmien seutujen" siperialaisille. Colourpoint eli naamiogeenin lisäksi muilta roduilta tulevissa geenipooleissa on myös kunkin rodun rotutyypillisten ulkonäköpiirteiden geenit, turkin rakenteeseen liittyvät geenit sekä mahdolliset perinnöllisten sairauksien geenit. 

  Kasvatukseen käytettävät kissat ovat rotuominaisuuksiltaan jalostukseen soveltuvia sekä terveeksi todettuja. Terveys todennetaan eläinlääkärin yleisen terveystarkastuksen lisäksi seuraavilla testeillä: veriryhmämääritys, FIV (kissojen immuunikatovirus), FeLV (leukoosi), sydänultra (HCM, hypertrofinen kardiomypatia) sekä munuaisultra (PKD, polykystinen munuaissairaus). 

  Noudatan Suomen Siperiankissat ry:n kasvatusperiaatteita sekä Suomen Kissaliitto ry:n hyväksymää Siperiankissakasvatuksen tavoiteohjelmaa.

  Ei kommentteja: