FI*JustKittying

Kissala / Cattery

Yleistä pentujen ostajille:

 • Tällä hetkellä ei muita vapaita pentuja. Seuraavat pentusuunnitelmat alkuvuodesta 2023.
 • Jalostukseen sopivia pentuja vain traditionaaliseen kasvatukseen. En myy pentuja Neva Masqurade-kasvatukseen, enkä kissaloihin, joissa on nevoja.

  Kittens only for traditional breeding. I don't sell kittens for Neva Masqurade -breeding or to catteries which have nevas.

 • Pentuja ei myydä vapaaseen ulkoiluun. Ainoastaan sisäkissoiksi, jotka ulkoilevat turvallisesti valjaissa tai aidatuilla/verkotetuilla parvekkeilla/terasseilla/tarhoissa.
 • Pennut rekisteröidään aina ennen 3 kk:n ikää  Suomen Kissaliittoon.
  Rotukissalla on aina rekisterikirja.
 • Pennut luovutetaan 14 viikon ikäisinä sirutettuina ja rokotettuina. 
 • Uusi omistaja sitoutuu huolehtimaan lemmikiksi ostetun pennun sterilisaatiosta/kastraatiosta,(paitsi jalostukseen ostettujen pentujen kohdalla).
 • Toivomme kissoille rakastavaa vastuullista kotia, ja haluankin tutustua kaikkiin tuleviin omistajiin. 
 • Kissojemme ja kissalamme elämää voi seurata sähköisesti täällä blogissa sekä Facebookissa ja Instagramissa. Myös Tiktok-profiili ja Youtube -kanava harvakseltaan käytössä: Löydät meidän kaikki sometilit täältä.

 • Toivon, että tutustut jo etukäteen Suomen Kissaliiton "Kissanomistajan oppaaseen".
  Tutustuthan samalla myös Kauppasopimukseen.
 • Lisäksi suosittelen lukemaan Miksi rotukissa maksaa – älä tue pentutehtailua. Suomen Kissaliitto ry

 • HUOM! Mikäli olet tyytymätön ostamaasi kissanpentuun, olethan pikaisesti yhteydessä minuun  ja kerrothan suoraan, mikä on ongelmana.

Klikkaa kuva auki, niin pääset lukemaan Suomen Siperiankissat ry:n vinkit pennun ostajalle

  Minusta kasvattajana:

  Olen käynyt Suomen Kissaliiton "Kasvattajan peruskurssin" jo vuonna 2015, mutta oma kissalan rekisteröin vasta vuonna 2021. Keväällä 2021 kävin muistinvirkistämiseksi ER-SYDin järjestämän "Synnytys ja pentujen hoito" -kurssin.  Kävin myös Suomen Kissaliiton "Kasvattajan peruskurssin" uudestaan helmikuussa 2022. Tavoitteenani jatkaa "kissaopintoja" vielä genetiikan kurssilla.

  Olen Pirkanmaan Rotukissayhdistys ry:n (PIROK) jäsen sekä Suomen Siperiankissa ry:n ainaisjäsen.

  Olen ennen oman kasvattajanimen hankkimista toiminut sijaiskotina, ja meille on syntynyt yhteensä neljä pentuetta, joista 3 sijaiskotina. Niistä voit lukea Pentueet -sivulta

  Kasvatusperiaatteistani:

  Tavoitteenani on kasvattaa pienimuotoisesti rotumääritelmän mukaisia, terveitä ja sosiaalisia traditionaalisia siperiankissoja. Traditionaalisella kasvatuksella tarkoitetaan, että kissan sukutaulussa ei ole (ainakaan neljässä polvessa) neva masquerade – kissoja eikä kissoja kasvatuksessa yhdistetä nevojen kanssa eli kasvatuksessa käytetään ainoastaan siperiankissojen sukulinjoja. 

  Kasvatukseen käytettävät kissat ovat terveeksi todettuja. Terveys todennetaan seuraavilla testeillä: veriryhmämääritys, FIV (kissojen immuunikatovirus), FeLV (leukoosi) sekä HCM (hypertrofinen kardiomypatia). 

  Ei kommentteja: