lauantai 12. joulukuuta 2015

Synnytys

Postaukseni tänään on synnytyskertomus, tervetuloa niin uusille lukijoilleni kuin vanhoillekin, sekä satunnaisille piipahtelijoille. Pahoittelut postauksen kuvien huonosta laadusta, siihen en oikein ehtinyt panostamaan :)

Cinna synnytti eilen torstaina kuusi ihanaa pörröpötkylää! Onni onnettomuudessa, että olen sairaslomalla, muuten olisin ehtinyt lähteä töihin ja huristella autuaan tietämättömänä kauas maakuntaan työmatkalle.... Aamulla kun kaikki oli niinkuin aina ennenkin. Paitsi että kaikkien omien aamuhommieni ja kissan´paijaus´ruoka´vessa -hommien jälkeen kömmin takaisin lämpimään sänkyyn, enkä lähtenyt ovesta ulos. Karamelli oli hypännyt sohvalle pötkölleen lempityynynsä päälle ja NeitiCassinen oli sinkaissut ulkotarhaan. Cinna pönki perässäni sänkyyn rinnan päälle...

Meitsiet aamusella
.. Ja hyppäsi lattialle mennen pesäänsä. Ja tuli pesästä sänkyyn rinnan päälle. Ja ponkaisi alas lattialle pesään. Ja tuli takaisin sänkyyn rinnan päälle. Ja loikkasi alas mennen pesäänsä, ja tuli saman tien takaisin rinnan päälle. Ainakin sata kertaa. Ainakin parin tunnin ajan, viivähtäen yhdessä paikassa minuutista kymmeneen, ja taas oli mentävä. Aika nopeasti selvisi, että tänään on SE päivä.

Cinna oli hyvin rauhaton ja naukui poikkeuksellisen paljon. Parin tunnin pomppimisen jälkeen Cinna asettui pesään. Reilun tunnin rauhallisen oloisen makoilun jälkeen alkoivat kunnon näkyvät supistukset, joiden aikana Cinna kehräsi, läähätti ja naukuikin hieman. Pötköttelin sängyllä vieressä ajoittain jutellen Cinnalle. Ja välillä kurkin pesään silitellen Cinnaa.

Kuvassa jalkojen asennosta huomaa, että supistaa

Välillä Cinna kävi pari kertaa pesästä kävelyllä muuallakin talossa. Vaikka Karamelli ja Cinna on viime ajat molemmat nukkuneet yönsä minun jaloissani yhdessä, ei KissaKaramelli nyt kestänytkään yhtään Cinnan hajuja ja naukunaa. Yllättäen Karamelli sihisi, sähisi, sylki ja läppäsi Cinnaa päähän tämän kulkiessa ohi. Cinna vetäytyi pesään, ja päätin rauhoittaa emon mieltä sulkemalla makuuhuoneen oven. KissaKaramellillä ei nyt olisi asiaa makuuhuoneeseen tuolla asenteella. Minkäs KarkkiNeiti äksylle luonteelleen mahtaa!

Cinna pysyi pesässä. Aktiivisia supistuksia kesti puolisentoista tuntia, ennenkuin ensimmäinen pentu syntyi klo 12.46. Seurailin tarkasti Cinnan puuhia. Olin valmiina auttamaan, mutta eipä minua tarvittu. Cinna nuoli ensin pennun naamaa ja pentua muutaman kerran, ja alkoi syömään istukkaa. Cinna söi kunnes napanuora oli "sopivan" lyhyt ja siirtyi pesemään pentua supistusten välissä. 

Tässä eka pentu ja istukka
Klo 13.03 putkahti toinen pentu maailmaan. Sama homma; Cinna tsekkasi pennun, söi istukan ja jatkoi jo syntyneiden pentujen nuolemista supistusten välissä. Seuraavat pennut syntyivät klo 13.30, klo 13.37, klo 14.02 sekä klo 14.18. On se Cinna aika kissalikka; puolitoista tuntia ja kuusi pentua maailmassa!

Kaikki kuusi maailmassa ♥
♥♥♥♥♥♥
Sen verran Cinnan hommat synnytyksen aikana välillä vaihtelivat, että jos istukka ei syntynyt samaan aikaan pennun kanssa, katkaisi Cinna heti napanuoran. Ja minä nappailin myöhemmin pesään "ilmaantuneita" istukoita muutaman roskiin. (Kissan ei suositella annettavan syövän juuri kahta enempää, ettei tule ripuli.) Aina seuraavan pennun syntymän supistusten aikaan nappasin edellisen pennun ja koitin punnita pennun ja pysyä kärryillä kuka on kuka:

Ihanat pörröpötkylä -samikset ♥
Ihan mahdoton homma muuten! Erottaa näitä toisistaan! Yritin merkata pentujen kynsiä punaisella lakalla. Arvatkaas oliko varovaisista lakkauksistani mitään jäljellä iltapunnituksella! Ei muuten ollut! Huomenna pakastetussikauppaan siis! Jotenkinhan näistä on tolkku otettava, että voi seurata pennun ja painon kehitystä :)

Stay tuned, lisää pentupäivityksiä tulossa. Takuuvarmasti :)

40 kommenttia:

 1. Onnea vielä uudelleen vauveleista! ♥ Varsin helppo synnytyts kyllä oli, kun niin nopeasti kaikki kuusi putkahtivat maailmaan. :) Lapsosten erottaminen tosistaan on kyllä varmasti aikamoinen haaste, kun kaikki ovat niin saman näköisiä. :D

  VastaaPoista
 2. EIKÄ MITEN IHANIA HE OVATKAAN <33 Ja ihan samannäköisiä hih! Mietinkin että miten noista tietää kuka on kuka :D Ihanaa että synnytys meni hyvin ja olipa onni että olit saikulla! Paljon onnea tuoreelle äidille ja koko perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syötävän suloisia minitiikereitä! Ihan pitää pidätellä, että malttaa antaa emon pitää pentunsa....

   Poista
 3. Voi apua kuinka pieniä ne onkaan! Hienosti tehty Cinna, noin monta pontevaa kissan alkua ❤️

  Onnea koko porukalle ja ihmisille ja KissaKaramellille rauhoittumista! Kohta teille on vipinää, voi hyvä tavaton ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KissaKaramelli on tottatosiaan kaikkien mahdollisten zen-ajatusten tarpeessa. Ajatusten puutteetta on korvannut viileähkö ulkoilma :)

   Poista
 4. No sinä et saanut levättyä aamupuuhien jälkeen enää sängyssä oikein kunnolla :D Mutta ei se varmaankaan haitannut, kun oli muuta ajateltavaa - ihania! Miten nuo voi erottaa toisistaan..? Seuraavaan postaukseen pyyntö isän kuvasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pennut syntyivät vasta torstaina. Keskiviikkona olin tosissaan vielä liian "kipeä". Hyvä toive! Hmm, pyydän isän omistajalta muutamaa kuvaa ja tarinaa iskän luonteesta!

   Poista
 5. Voi miten ihania pikkuisia ja miten reipas äippä! Teilläpä nyt on sitten kunnon vilinä ja vilske, tai ainakin tuossa muutaman viikon päästä on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, vielä on aika hiljaista pesällä. Tai siis ei oo. Ne on jo aika vikisijöitä :) Ehkä vielä kadun pesää sänkyni vieressä...

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos. Ihan ihania ovat, ja täällä kuljetaan melkein pää pilvissä :)

   Poista
 7. Voi ei, minisiperiantiikereitä! <3

  Mä olen merkkaillut pentuja leikkaamalla pikkuisen karvaa eri paikoista, vaikka vasemmasta ja oikeasta lavasta ja kankusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parturihommiin en ole vielä uskaltanut, kokeilin seuraavaksi pakastustussia :)

   Poista
 8. Tän kokoisille ei oikein varmaan miniminikaulapantojakaan ole, että voisi jokaiselle laittaa eri värisen... :D
  Mutta hienon työn teit Cinna! Monta potraa vauvaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kyllä tosi söpöä, jos vois laittaa kaulapannat :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Todella! Hiirulaisen kokoisia pikku piipittäjiä :)

   Poista
 10. Hienoo että meni noin hyvin ja nopsaan. Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks. Siinä tosiaan kauaa nokka tuhissu. Edes mun :)

   Poista
 11. Reipas likka tuo Cinna! Vielä kerran onnea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun Cinna otti ton "pikalaihkarin", en todellakaan tajuu miten siihen on noi kaikki mahtunut!

   Poista
 12. Oi ja voi. Toi elävästi mieleen kun Nekku ja sen sisarukset syntyivät 10 vuotta sitten. Heitäkin oli kuusi ja kaikki näyttivät ihan samalta, paitsi Nekku, joka oli sisaruksiaan puolta pienempi ja pelättiin, jääkö henkiin ollenkaan. Mutta hyvin on hengissä ja tässä mun kyljessä pötköttää:)
  Onnea vain teille kaikille ja iloa teillä riittää. On se Cinna aika tyttö!

  VastaaPoista
 13. Cinna hoiti homman kun vanha tekijä, hienoa!
  Aivan vastustamaton kasa minikissoja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niinkuin Elina tuolla ylenpänä totesi, minisiperiantiikereitä :)

   Poista
 14. Voi miten pieniä. ♥ Söpöä. Paljon onnea teille vielä kerran. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöjä pötkylöitä todentotta. Erityisesti noi piikkihännät ja vielä niin pyöreät korvat..

   Poista
 15. Ihania pieniä rääpäleitä ♥ Sitä ei oikein tajuakaan kuinka pieniä vastasyntyneet ovat ennen kuin sen ihmeen on nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miniminipieniä söpeliinejä! Ja ihme se todella on ♥

   Poista
 16. Kävipä tuuri, että olit kotona! Cinna kuulostaa erinomaiselta emolta, onnea ihanista pikkuisista! ♥ ♥ ♥ Näenkö väärin vai ovatko kaikki pentuset tiikereitä? :)

  VastaaPoista
 17. Onnea pikkuisista! Oon kahden emokissan synnytykset hoitanut. On se aikamoisen jänskää puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jänskää silloin h-hetkellä. Näin jälkeenpäin ihanaa todistaa sitä kissaelämän ihmettä!

   Poista
 18. Onnea uusista ja söpöistä kissatulokkaista!

  VastaaPoista
 19. Mitä?! Täällä on keritty jo pentuilla poissaollessani! Ihanan suloisia Cinnanpentuja <3 Suuronnittelut ja silityksiä vauvaperheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähän yllätysnopeasti mammallekin :) Suunnitellulla sulhasella alkoi tikittää biologinen kello, ja kassit oli lähdössä. Siksi piti vähän hosua...Mutta onnellisia ollaan. Kaikki on mennyt hyvin.

   Poista
 20. Olipa hyvä synnytyskertomus. Ja onnellinen. Näyttää kyllä aika haasteelliselta alussa pitää lukua kuka on kuka. Cinnalla oli vauhdikas synnytys. Meillä Rauha reilu vuosi sitten synnytti noin tunnin välein neljä pentua. Meillä oli "vain" kolme samanlaista eli punatabbya. Onnea pennuille ja emolle ja myös kaikille muille asianosaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siinä ei kauaa kuono tuhissut! Luvun pitäminen onnistui vain kynsilakalla ja pakastustussilla :) Onneksi jollain oli aina jotain tussausta jäänyt näkyviin, ja kokoeroa oli sen verran että loput oli pääteltävissä :) Kyllä meilläkin KissaKaramellin synnytys pari vuotta sitten kesti pidempään kuin tämä.

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit