sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Typerimmät hankinnat top 3 - haaste

Trio MiuMau ja Herra Nilsson laittoivat liikkeen haasteen, jossa kissabloggaajia pyydetään paljastamaan typerimmät hankintansa muka "kissojen iloksi". Meidän haaveilema patteripeti on saanut yllättävän paljon mainintoja tässä haasteessa. Onneksi ei olla "ehditty hankkimaan sitä. Se nimittäin todella olisi typerä hankinta, koska meillä ei ole yhtään patteriakaan :) Mutta kaikenlaista muuta on meidänkin mamma ehtinyt hankkimaan...


Sijalle 1. pääsee "pelottava poncho" kissanpeti
Ostin tämän pedin muistaakseni eläinkunnan "hifistely"kaupasta eli Fifi&Fido -liikkeestä melko suolaiseen hintaan kolme vuotta sitten KarkkiKaksosten muutettua kotiimme. Mutta täysin turhaan. Kissat ovat etsineet "petinsä" ihan muualta! Katit pelkäsivät tätä todella paljon. Ainoaksi käyttötarkoitukseksi tälle "pelottavaksi ponchoksi" ristitylle pedille muodostuikin se, että se laitettiin aina sinne, minne ei kissoja halunnut. Kuten esim olohuoneen verhoihin. Kun tämän laittoi verhojen eteen, ei niissä enää leikitty piilosta :)
On tästä hetkittäin on ollut kyllä iloakin :) KissaKaramellin pennut kesällä 2013 tykkäsivät pochosta. mm:

Tikru aka Amurin Lasaia
Laku, aka Amurin Lasarus
Viiru aka Amurin Laisa
Niin ja Cinna nukkui tässä ensimmäisen viikon tai kahden ajan meille muutettuaan. Tämä peti oli miespalvelijan ja minun tyynyjen välissä ja söpeliini nukkui tässä kunnes löysi kiipelytelineen laatikon :) 


Sittemmin "pelottava poncho"on taas ollut käyttämättä :) Turhake mikä turhake! Uskottava se on! Turhake on nykyään sohvan alla imuroitsijan (miespalvelijan) kiusana. Ehkä voisin kunnon pesun jälkeen toimittaa tämän Pesulle, heh heh :)Sijalla 2. on Konga KickeRoo
Painikaveriksi mamma tämän kissoille hankki. Että saisi raivota ja potkia armottomasti. Mutta tämä "potkutin" ei kiinnosta sitten yhtää ketään! Ei hiukkaakaan. Ei vaan nappaa! Paitsi tosiaan mammaa, koska ei tätä hävitä pyörimästä, vaikkei kukaan koskaan tällä potkuttele. Lattiamoppi, pölyhuiska, ei muuta. Nooh, ehkä meillä on niitä "livepotkuttimia" riittävästi, että saa painia riittävästi oikean vastustajan tai leikkikaverin kanssa...3. sija menee karvalle. Tekokarvalle!
Jostain syystä kuvittelin kissojen pitävän tällaisesta tekokarvasta/-taljasta. Eivät pidä. Yksikään kissa ei koskaan eikä vahingossakaan mene tälle taljalle. Talvella laitoin tämän ulkotarhaan johtavaan.. pömpeliin, ettei tassut palelisi. Voi jösses minkä sätkyn kissat saivat ulos mennessään. Kissat otti kirjaimellisesti jalat alleen pompiessaan taljan päältä. Olisi voinut luulla kissojen loikkivan vähintään lätäkössä :)
Tämä tekokarva lojuu saunanlauteilla, josko joku joskus eksyisi tälle makaamaan, mutta ei. Kissat makaavat mielellään lauteilla, muttei todellakaan tällä turhakkeella :)


Jokos te osallistuitte haasteeseen? Millaisia turhakkeita teiltä löytyy?34 kommenttia:

 1. Mutta poncho-petihän on itse asiassa ollut aika tarpeellinen, jos sillä on saatu pidettyä kissoja poissa sopimattomista paikoista :D Ja sentään joku on siellä nukkunutkin!

  Lampaantalja taitaa olla meillä kaikkein turhin ostos. Kyllä ei kelvannut!

  Muuten, muistanko oikein, että teiltä oltiin menossa Jämsän näyttelyyn? Sehän on ensi viikonloppuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii eihän se enää ketään mihinkään estä menemästä. Siihen on totuttu, eikä se enää pelota. Muttei kiinnostakaan :)
   Juu olen menossa Cinnan kanssa Jämsään lauantaina. Isot kissat pääsee näyttelyyn vasta heinäkuussa. Silloin olen Hämeenlinnassa kaikkien kolmen kanssa lauantaina ja Cinnan kanssa vielä sunnuntainakin.

   Poista
  2. Harkitsen piipahtamista ;)

   Poista
  3. Olis kyllä kiva nähdä. No harmi ettei Karkit pääse...

   Poista
 2. No höh. Se kong leluhan on kiva! Ja vuohentalja on ainakin hyvä nukkumapaikka! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuohentalja tuoksuineen saattaisi ollakin. Mutta tää tekokarva ei vaan kelpaa :)

   Poista
 3. On nää niin hauskoja! Tuo pesähän olisi sitten aika korvaamaton jos sillä tuollainen vaikutus on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli. Oli jopa pari vuotta. Sittemmin siihen on totuttu. Ei pelota, muttei kelpaakaan :)

   Poista
 4. Osallistuttiin jo, ja meillä oli miljoonittain enemmän turhakkeita! :-D (Ei kovin fiksu tuuletuksen aihe...) Tuo ponchopetihän oli teillä tosi hieno! :)) Pikkukissat maastoutuivat siihen ihanasti, ja tekisi itsekin mieli käpertyä tuollaisen suojiin nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän sillä kelpaa tuuletella, että ihmispalvelija on ihan kaikkensa yrittänyt :)

   Poista
 5. Heitin yksinkertaisesti tänä keväänä ison kasan kissantarvikkeita roskiin. Kun ei kelpaa niin ei. Yksi oli juuri tuollainen potkutin : )

  VastaaPoista
 6. Kivan näkönen toi pelottava poncho kuitenkin on... Mikähän kumma siinä on, että kissat ei arvosta pehmeitä pesiä, jotka ihmisten mielestä sopis kissalle niiiiin hyvin... Pitäs itekki varmaan pian kaivella turhuudet esiin ja tehdä postaus niistä, samalla vois sitte laittaa ne myyntiin jonnekki torille tms.

  VastaaPoista
 7. Hih tämä oli hauska ja kenties kisut eivät vaan tykkää tekokuidusta. :) Ei meidän kisut välitä leluista, muista kuin Osku hiuslenksuista, sellaisista jossa on rautapala. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siitä se tosiaan taitaa kiikastaa. Luonnonkuidut olis monesta syystä parhaita.

   Poista
 8. Hah hah, kuolen nauruun! :D Toi on kyllä NIIN tyypillistä, että ostaa kissoille muka-jotain-kivaa (mielellään vielä aika kallista), ja se onkin kissojen mielestä Todella Epäilyttävä.

  Pitänee myös miettiä, mitkä olisivat meidän talouden top3 -turhakkeet. Samalla voisi esitellä asioita, joiden luuli olevan turhakkeita, mutta ne olivatkin vain väärässä paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Tota postausta mäkin oikein odotan. Nimittäin tähänkin postaukseen on tulossa jälkikirjoitus....

   Poista
 9. Siis mitä! Minä käytän noista kaikkia! Patteripeti on MUN, potkutin MUN ja lampaantalja, se se vasta onkin MUN!! :D
  - Chaplin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi tommosta ponchoo mulla ei siis oo!

   Poista
  2. Ihanaa omistautumista ihmispalvelijan hankinnoille :)

   Poista
 10. :D Nyt meinasi tällä tädillä lirahtaa pöksyyn ton patteripedin kanssa :D Tiedä sitten, jos jossain myytäisiin petiin sopivia pattereita mukana ;)

  Tosi kiva kun osallistuitte, osaanottoni pelottavan ponchon hankinnasta ;) Kissakarkottimena se kumminkin on varsin kookas, onneksi seillä on se sentään jokunen vauveli käynyt pyörimässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patteripedistä ja siihen liittyvistä tarinoista on kyllä tässäkin haasteessa irronnut eniten nauruja ... ja lirahduksia :)

   Poista
 11. Hihii, patteripeti olisi melkoinen ostos jos patterikin puuttuu! :D Aika erikoista, että kisut pelkäsivät petiä! Mikähän siinä oli niin pelottavaa kun pennut ei kuitenkaan pelkää. :D Jos siinä on jokin tuoksu mikä pelottaa aikuisia tai sitten pennut vaan ei ymmärrä pelätä...

  Meillä meinasi tulla lampaantaljasta huti, mutta onneksi sitä käytetään välillä leipomiseen ja Nora on sen päällä muutaman kerran nukkutkin. :D Tapa tosin loppui yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että meilläkin saattaisi lampaan tai vuohentalja kiinnostaa. Mutta mistäpä näistä tietää. Seuraavassa postauksessa on muuten uusinta tietoa tekotaljasta...

   Poista
 12. Hehee, mitä turhamaisuuuksia! Meilkin on tommonen potkutin ja Ruffe sitä potkikin sen ainoan kerran silloin kun se ostettiin.. :D Muuten se lojuu tuolla kaapissa. Meidän turhuudet on pelkkiä leluja niin en viitsinyt postausta niistä tehdä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä riittäusi meilläkin useampi postaus..turhista leluista, jotka vaan ei kiinnosta.

   Poista
 13. ... huoh... meillä nuo palvelijat ronttaa taloon vaikka mitä härpäkettä, mistä pitäisi kiinnostua. Tavallisesti parasta on kuitenkin se pahvilaatikko, missä ne tuodaan, ja pakkauspaperit, tietty ;)

  Vaikka joskus palvelijat kuvittelevat olevansa ovelia ja laittavat jonkun lelun hetkeksi kaappiin, sitten se on jonkun ajan päästä taas vähän aikaa "uusi" ja kiinnostava, kunnes taas ei ...

  Ehdottomasti oudoimpia hankintoja on kuitenkin ne mukatyylikkäät lemmikkipedit. – Voihan niissä torkut ottaa mut siis haloo! Ei kai me nyt jätetä niitä kaksistaan tota parisänkyä valtaamaan. Ikäväkin niille tulisi.

  T. Franky, Hani, Tesla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Kunnon iso sänky, eikä mitään pikkupetejä :) Saahan sinne ihmisetkin tulla, jos mahtuuvat :)

   Poista
 14. Voi, turhakkeita kyllä varmasti löytyy! Mitään noista teidän turhakkeista meiltä ei kyllä löydy ja meillä käytetään yllättävän paljon jopa hankkimiani petejä. Meillä on epätyypillisiä kissoja! :D Tosin, Catmaxiin hankin silloin semmoisen hienon "tuulenpesän" ja alkuun sillä ei ollut ollenkaan suosiota, sillä tyhmä ihminen laittoi sen selvästi väärään kohtaan puussa. Jossain vaiheessa siirsin sen, ja vaikkei se suursuosiota olekaan koskaan saavuttanut, niin kyllä siellä välillä jompikumpi pienemmistä sinisistä nukkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kai epätavallisia, eiköhän niissä jotkut kissat tosiaan nuku, koska niitä valmistetaan ja myydään myös kissoille :) Catmaxista haaveilen, josko joskus vielä raaskin ostaa!

   Poista
 15. Mitä? Eikö kongi toimi teillä? Noh, kyllä se meiltäkin löytyy...

  VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit