maanantai 15. helmikuuta 2016

Knock knock. Who's there

Vaihteeksi jotain muutakin kuulumisia, kuin pennut. Kuvasimme NeitiCassisen kanssa teille opetusvideon siitä, kuinka kissa helposti se käykään, kun kissa osaa avata oven. Meillä NeitiCassinenhan sen taidon osaa, ja on kerran päässyt oikein karkureissullekin, kirjoitin aikanaan siitä reissusta myös tänne blogiin.
NeitiCassinen menee siis minne haluaa :) Paitsi eteiseen, koska kahva on käännetty ylösalaisin. Kahvaa pitää nostaa päästäkseen eteiseen .. Kissa on jo lannistunut, eikä enää edes yritä siitä ovesta :)


Lopuksi vielä bonuskuvana aamun maitobaari ♥


29 kommenttia:

 1. Juu,meillä suoritettu sama toimenpide! Kahvankääntö. Mio avaa kääntämättömät kahvat, muut eivät ole edes yrittäneet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko Miolla sama taktiikka oven avaamisessa, kuin Cassialla?

   Poista
 2. On se Cassinen taitava! Meillä ei ole onneksi hoksattu tekniikkaa. - Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä helpottaa, kun tietää kissojen olevan siellä, minne ne jättikin :)

   Poista
 3. Taitavaa! Ja pikku oppilas siinä vierellä katselee mallia :-)

  VastaaPoista
 4. Meillä saman osaavat sekä Ruska että Rauha. Kahvoja ei ole käännetty, koska yleensä meillä kaupunkikodissa ovet saavatkin olla auki, paitsi ulko-ovi, joka ei avaudukaan kahvasta. Muita virityksiä sen sijaan on ollut, erityisesti maalla. Esim. magneettien kiinnitystä oveen ja karmiin, ja ovenkahvan sitomista johonkin (mm. ovenpielessä olevaan isoon rautanaulaan). Yksi ratkaisu on myös jenkkityyppinen pyöreä ovenkahva. Sitä kissa ei osaa avata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja Ruskalla ja Rauhalla on tsmälleen sama taktiikka ja tekniikka kuin teidän Cassialla.

   Poista
  2. Pyöreä nuppi onkin hyvä idea! Minäkin olen matkoilla ja lomapaikoissa viritellyt oviin "mustekaloja" ja tuolin selkänojia ja kaikenlaisia epätoivoisiakin virityksiä :) Voi voi,kaksi taitavaa kissa samassa huushollissa jättää jälkeensä paljon avonaisia ovia :)

   Poista
 5. Onneks mun pojat ei osaa. Ainakaan ei osanneet ennen kuin näkivät tän videon. Toivottavasti eivät oppineet videosta mitään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi! Olis pitäny laittaa joku varoitus... "Only for human eyes" tai jotain. Sorry ;)

   Poista
 6. Friedellä oli nuorena sama taktiikka kuin NeitiCassisella. Nyt vanhemmiten se ei ole enää edes yrittänyt, onneksi! Se osasi myös sytyttää valot hyppäämällä katkaisijaan. Onneksi ei ole harrastanut sitäkään enää viime vuosina.

  Cassinenkin saisi kyllä lopetella oven availua, ettei kävisi köpelösti toiste! Muistetaan kyllä tuo teidän karkuritarina, se oli aikalailla liian jännä juttu!

  Pennut ♥ Alkavat olla jo aika suuria pikkutiikereitä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meilläkin kausia, ettei ovien takana ole mitään tarpeeksi mielenkiintoista :) Ehkä tämäkin Neiti lakkaa koko harrastuksen ikääntymisen myötä :)

   Pennut tuo meille hurrrrjasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Todellisia tiikereitä siis..

   Poista
 7. Meillä Black avaa myös ovet.
  Bonuskuva on suloinen,kiitos.

  VastaaPoista
 8. Huippua, hieno temppu NeitiCassinen! :) Oli sen verran karmea tuo karkumatkatarina, että parempi kaikille, että pysyt eteisestä poissa.. Meillä ei osata avata edes "väärään suuntaan" raollaan olevaa ovea :D Vasen tassu toimii tässä hommassa, mutta oikea ei, pöntöt.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Karamellikaan osaa avata yhtään ovea, ellei saa päätä väliin. Tassulla raollaan olevan oven avaaminen on liian haastava tehtävä hänen korkeudelleen :) Tai älylleen *kuiskaa hiljaa

   Poista
 9. Näppärä NeitiCassinen! Meillä Aureelia tuntee samalla lailla oven aukaisun salat ja tekniikat. Jopa ikkunan oli kerran avannut hoitopaikassa ollessaan, mutta onneksi hyönteisverkko piti karkulaisen sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Aureelia? Ihana kaunis Aureelia! Luulin että Karamellin tyhmyys piilee väreissä :) :) :) Mutta ei sitten :)
   Kiva tavata myös täällä Tuija! Kävin vähän kurkkimassa kissablogiasi ..

   Poista
 10. Meillä Leevi availee ovet ja siksi on osa kahvoista käännetty nurin. Se oppi myös avamaan jääkaapin polkimesta, joten poljin piti poistaa. Nyt se on opettanut myös Taaville ovien avaamista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, toi sai aikaan nauruntirskahduksia toi poljin... mitäs se jääkaappirosvo kaapista nappaili?

   Poista
 11. Fiksu tyttö, avaa ovea pyynnöstäkin! :) Oikein hyödyllinen taito silloin kun on itsellä kädet täynnä, mutta pitäisi saada jotenkin ovi auki. :D Meillä Haiku kans availee ovia, mutta onneksi nykyisessä asunnossa on 2/3 kahvoista sen verran jäykkiä, ettei Haiku saa ovia auki tai ei ole ainakaan lähtenyt sinnikkäästi yrittämään. Edellisessä asunnossa piti kääntää kahvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oliski kyllä kätevää, jos aukaisis aina pyynnöstä niitä ovia :) Tähän leikkiin tarvittiin oikeesti raksujen rapistelua oven takana, että kissa kiinnostui puuhistani riittävästi :)

   Poista
 12. Hienosti toimittu. Olipa kiva nähdä video. Luen tässä useammankin tekstisi, kun kerrankin tulin koneelle : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit. Videot on aina vaihteeksi kivoja piristysruiskeita :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit