FI*JustKittying D-pentue / D Litter


D-pentue sai nimensä Deep Purplen biisien mukaan:

Pentu nro 1: FI*JustKittying Lady Double Dealer, SIB n 24 naaras (Omakissa)
Pentu nro 2: FI*JustKittying Soldier Of Fortune, SIB n 24, uros (Omakissa)
Pentu nro 3: FI*JustKittying Fortuneteller, SIB f24, naaras (Omakissa)
Pentu nro 4: FI*JustKittying King Of Dreams, SIB d 24, uros (Omakissa)
Pentu nro 5: FI*JustKittying Lady Luck, SIB f 24, naaras (Omakissa)

Pennut on rekisteröity Suomen Kissaliittoon 11.7.2024. 
Pennut  olivat luovutusiässä 2.9.2024 alkaen.

Kaikki pennut ovat muuttaneet jo uusiin koteihinsa!

Emo/Dam: FI*JustKittying Eleanor Rigby, SIB f 23 
Isä/Sire FI*Catillus Kuurna, SIB a 
DOB 27.5.2024


Äityli ja iskä


Molemmat vanhemmat ovat terveystestattuja ja terveeksi todettuja (FIV, FeLV, veriryhmä, munuaisultra sekä sydänultra). Terveystiedot löytyvät Suomen Kissaliitto ry:n Omakissasta (Elle, Kuurna).

Elle ja Kuurna treffasivat Catillus -kissalassa maaliskuun lopulla 2024. Elle asuu sijoituskodissaan Vesilahdella, jonne pennut syntyivät 27.5.2024 ukkosmyrskyn rytinässä.

Pentujen omat valokuvakansiot löydät JustKittying -Facebookista. Pennuista on kuvia lähes päivittäin Instan ja Facen Storyissä. Instasta D-pentueelle myös omat Kohokohdat.

Pennut muuttivat uusiin koteihinsa syyskuussa 2024.
  • Pentu nro 1, eli Hertta muutti Kangasalle.
  • Pentu nro 2, eli Velmu muutti myös Kangasalle, enonsa Lemmyn (FI*JustKittying Revolution) kaveriksi.
  • Pentu nro 3, eli Juni muutti Turkuun.
  • Pentu nro 4, eli Kaapo muutti Tampereelle isotätinsä Hillan (FI*JustKittying Lovelight) kaveriksi.
  • Pentu nro 5, eli Hilla jäi toistaiseksi kissalan omistukseen ja muutti sijoituskotiinsa Tampereen Villilään. Hillasta suunnitellan JustKittying F tai G-pentueen emoksi syyskesällä 2025.

 

Blogitekstejä D-pennuista:




Pennunostajille:

Saat minulta suullisia ohjeita tavatessamme sekä tarkemmat kirjalliset ohjeet varausmaksun jälkeen. Näillä pääset alkuun:

Kissa tarvitsee vähintään:

  • Kantokopan, jossa pentu matkustaa turvallisesti: uuteen kotiin, eläinlääkäriin ym. Suosittelen lämpimästi sen verran kookasta kantokoppaa, että saat perälle myös matkaveskin. Kaikkien matkustusmukavuus lisääntyy, kunnei kissan tarvitse laskea alleen. Itselläni vessana toimii  muovinen laatikko (iso kana- tai jauhelihalaatikko). Kokoontaitettavia matkavessoja on myös myynnissä, muun muussa hyvin varustelluissa eläintarvikeliikkeissä.
  • Päivittäin aikaa ihmisystävien kanssa: seuraa, leikitystä, hellyyttä ja hoitoa. 
  • Rauhallinen paikka, jossa ruokailla häiriöttä. Ruoka-astioita ostaessasi, huomioithan ettei pitkäviiksinen kissa tykkää liian kapeista ja syvistä astioista. Suosittelen posliini- tai metalliastioita muovisten sijaan.
  • AINA raikasta vettä tarjolla, mielellään useassa paikassa. Kissa ei välttämättä juo ruokailupaikalla. Meillä toimii parhaiten Mariskooli olohuoneen pöydällä.
  • Siisti kissanvessa, jonne pääsee helposti. Suositeltava vessamäärä on yhtä monta vessaa kuin kissaa plus yksi. (1 kissa kaksi vessaa; kaksi kissaa kolme vessaa, kolme kissaa neljä vessaa jne.) Ja jos on useita vessoja, on niiden hyvä sijaita eri paikoissa, ei vierekkäin.
  • Raapimapuu tmv., jossa mahdollisuus teroittaa kynsiä kissalle ominaiseen tapaan. Siperiankissoille on erityisen rotutyypillistä kiipeillä ja hyppiä, joten huomioithan tämän raapimapuuta valitessasi. Että josko se olisi samalla kiipeilypuu, joka kestää isoja kissoja. Valitettavasti halvimmat ovat usein sisältä pahvirullia, eivätkä kestä kauaa kissojen hyppyjä. Kannattaa satsata kerralla vahvoihin puu- tai metallirunkoisiin kiipeilypuihin.
  • Paikkoja, joihin vetäytyä mm. tarkkailemaan etäämmältä kodin tapahtumia ja nukkumaan. Suosittuja ovat paikat piilossa (pesätvuodevaatelaatikot, laatikot, pahvilaatikot, kaapit, kopat yms.) ja korkealla (pesät seinilläkiipeilypuiden pesät, hyllyt, kaapinpäälliset).  
  • Leikkimahdollisuudet: turvallisia leluja, aktivointileluja. Huiskat ovat suosikkeja. HUOM!! Älä koskaan jätä naruleluja valvomatta  kissalle.
  • Pääsy ikkunalle tarkkailemaan mm. lintuja, hyönteisiä, ohikulkijoita ja luontoa jos mahdollista. Huomiothan, että aukeavien ikkunoiden tulee olla verkoitettuja eli kissaturvallisia. Kissa mahtuu pujahtelemaan yllättävän pienistä raoista.
  • Kynsisakset (leikkaa kissan kynnet 1–3 viikon välein). 
  • Turkinhoitoon vähintään harja. (Suosittelen kolmea tuotetta: karstaa, metallikampaa sekä pohjavillaharaa esim klik). Normaalisti riittää harjaus kerran viikossa, karvanlähtöaikaan tarvitaan alusvillaharaa päivittäin. Myös säännöllinen pesu auttaa, puhdas turkki ei takkuunnu niin helposti kuin likainen.


Pentujen ruoka: 

Kissa on lihansyöjä. Kissan ravintoympyrä on helppo tiivistää: Hiiri olisi kissalle ihanteellista ravintoa. Siinä on juuri oikea määrä proteiinia, sisäelimiä, kalsiumia (luista), kuitua ja hiilihydraatteja (vilja ja kasvikset hiiren mahassa) sekä kosteutta (70%). 

Meillä syödään ns. 50/50 ruokintamallin mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että kissalle tarjotaan puolet ruokavaliosta teollista kuiva- tai märkäruokaa ja puolet raakaruokaa. Pidän pennuilla koko ajan ruokaa tarjolla, koska kasvavaa pentua ei voi syöttää liikaa. Annan joka toinen kerta jotain raakaa, ja jotka toinen kerta teollista purkki-/pussiruokaa. Raksuja eli kuivamuonaa on tarjolla koko ajan.

Lisäksi emolle ja pennuille tullaan antamaan päivittäin Aptus Multicat monivitamiini-tabletteja (saatavilla apteekista tai eläintarvikeliikkeestä). Suosittelen antamaan Multicattia jatkossakin, myös siksi, että kissalla säilyy taito pillerin ottamiseen tavallisena arkirutiinina. Muutoin voi madottaessa ja muun myöhemmin mahdollisesti tarvittavien lääkitysten kanssa tulla ongelmia. 

Kissanhiekka:

Käytän ekologisia kissanhiekkoja. Kissanpentujen harjoitushiekkana toimi alkuun kaurahiutaleet. Nyt kissanvessoissa on Super Benek Corn Cat Natural  paakkuuntuvaa kasvipohjaista (maissi) kissanhiekkaa. Lisäksi koska perheen aikuiset kissat käyttävät mikrohiekkaa, käyvät pennut myös mikrohiekkavessoissa. Pennuilla on käytössään sekä avovessa että katollisia  vessoja. 

Suosittelen paakkuuntuvaa maissihiekkaa siksi, että se on paakkuuntuvana helppo puhtaanapidon kannalta, se on ekologinen (maatuva, vaikka kompostoitava), ja kulkeutuu kokemukseni mukaan vähiten tassuissa vessan ulkopuolelle. 

10 viikkoa
9 viikkoa
8 viikkoa
Photos @Tiina Koivulahti

7 viikkoa
Photos @Uniporo

6 viikkoa

5 viikkoa
4 viikkoa
3 viikkoa
D pentue - 2 viikkoa

D pentue - 1 viikko

D pentue, ikää 3 vrk

D pentue - Ikää 1 päivä