lauantai 5. lokakuuta 2013

Tötterö vai paita, siinäpä kysymys

Kuten KissaKassinen edellisen bloggauksen haasteessaan paljasti, oli edessä leikkaus. Nyt se on jo takana. Sterilointi! Surun päivä!

KissaKassisesta suunniteltiin ensin kasvatuskissaa. Neiti on asunut meillä sijoituksessa ja pentuja suunniteltiin syntyväksi jo ennen vuoden vaihdetta, sulhanenkin oli jo valittuna. Neiti pääsi viime kuussa astutusreissulle, mutta reissu ei oikein ollut menestyksekäs. Kissa ei antanut astua, unohti kiimansa ja lakkasi syömästä ja liikkumastakin, kyhjötti vain, paniikissa. Liian arka katti! Ja koko kasvatussuunnitelmat ottivat takapakkia, ja katti lennähti näyttely/lemmikki-statukselle. Ei pentuja! No näillä mennään ja tähän taloon suunnitellaankin lisää pentuja KissaKaramellin kanssa, joskus hamassa tulevaisuudessa.

No, kunnei kerran tehdä pentuja, on kissan terveyden ja palvelijoiden mielenterveyden kannalta parasta sterilisoida katti turhan juoksemisen estämiseksi.

Hieman epäluuloisena eläinlääkärin odotustilassa.
NeitiKassinen nukutettiin toimenpidettä varten. Lääkäri tuuppasi injektion takamukseen ja poistui huoneesta. Kissa kuulemma nukahtaisi 10 min päästä. NeitiKassinen sammahti heti, samantien. Hetken päästä tullut hoitaja oli sitä mieltä, että nopea nukahdus johtui kissan rennosta olosta, ettei ollut turhaa stressannut. Sitä en tiedä, mutta kyllä neiti oli aika levollinen pistoksesta huolimatta. Hoitaja lähti pletku katti olallaan toimenpidehuoneeseen, ja lupasi soitella parin tunnin päästä, kunhan kissa alkaa heräilemään.

Kolmen tunnin päästä hain kissan kotiin. Tötteröpäinen herttuatar saapui pikkasen pöpperöisenä kotiin hoippuen ympäri kämppää tarkastuskierroksella. Katti kävi kotikierroksen aikana myös pissalla, joten päätin rauhoittaa lopulta katin levolle kantokoppaan. 

Siskokin kävi ihmettelemässä tulokkaan hajuja
Painikaveri Kong sai toimia tyynynä, jolla
tötteröpää saatiin tuettua mukavampaan asentoon.

Pitkien torkkujen jälkeen katti ei ollut enää niin pöpperöinen ja sai luvan tulla kopastaan. Iltaruokailun ajaksi otin tötterön pois. Heti kun neiti Herttuatar oli syönyt, alkoi hän nuolemaan haavasidetään. Laitoinkin tötterön heti takaisin. NeitiKassinen kiinnosti sekä Laikkua että KissaKaramelliä niin, että niitä piti ihan häätää ympäriltä turvaten herttuattarelle rauha levätä ja toipua.

Herttuatar tötteröineen
Yöksi NeitiKassinen vetäytyi sohvan alle nurkkaan nukkumaan.
Paikka jossa Hän ei normaalisti koskaan ole!

Aamulla NeitiKassinen oli jo selkeästi virkeämpi. Tötterö haittasi menoa ja ahdisti mieltä. Syömisestäkään ei tullut mitään, vaikka mamma otti tötterön pois, vaan piti alkaa nuolemaan itseään ja mahaansa. Niinpä siirryttiin suunnitelmaan B, eli kissanpaita. Kävin nappaamassa kaapista vanhan kuluneen paitani, ja leikkasin siitä irti hihan. Hihaan leikkasin reiät etutassuille. Puin paidan kissan päälle ja siinä mittasin takajalkojen paikat. Sujauttelin takajalat leikkaamiin koloihin ja Voilá, kissanpaita oli valmis! 

Nyt on hyvä tallustella....
...nuoleskella....
...kuunnella kodin ääniä ja muutoinkin vahtia joka solulla...
...ruokailukin taas kiinnostaa...
..ja paidalla pääsee muuten oikein hyvin pesullekin ;)

Näillä mennään. Kipulääkettä kerran vuorokaudessa vielä ainakin huomenna. Haavaside pitäisi pitää paikoillaan noin 5 vuorokautta ja kymmenen päivän ajan pitäisi estellä haavan nuoleskelu. Paitaa pidetään siis vielä pitkään. Onneksi se kelpaa!

PS.  Lämpimästi tervetuloa blogimme lukijoiksi; "Sinikilpikonna" ja "Piivi" =)

10 kommenttia:

 1. Toivotaan pikaista paranemista! Hienon paidan olet kyllä tehnyt :)

  VastaaPoista
 2. Oikein hieno paita on neidillä päällänsä! Meilläkin on paita toiminut aina paremmin kuin tötterö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meillä katti ei tajunnut tötterön kanssa, että pää on tuplasti leveämpi, ja jäi joka paikkaan kiinnikin =)

   Poista
 3. Toivottavasti toipuminen sujuu hyvin. Ja paita päällä myös!

  VastaaPoista
 4. Onpas hieno paita! Onneksi sujui hyvin, meillä on sama luvassa parin kuukauden päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paita alkaa kyllä vähän rispaamaan..
   Olen kuullut että sterilointeja on tehty tähystyksenäkin. Olisi ehkä kannattanut etsiä sellaisen osaava lekuri, ois helpompaa varmaan. Nyt haavaa pitää suojata nuolemiselta 10 päivää, ja se on pitkä aika se!

   Poista
 5. Hienosti meni teilllä! Meillä aikoinaan toinen kissoista hyppäsi korkean vaatekaapin päälle heti herättyään ja tietysti tuli jokin repeämä ja vertakin. Lääkäri käski puhelimessa laittaa sille vaan jokin kääre. Kyllä oli vaikeeta - sukkahoususta muistaakseni sain ängettyä jonkilaisen putken. Toisella meni paraneminen hienosti. Mutta se ei anna "pistellä" vieläkään. Viimeksi eläinlääkärillä käydessä, lääkärin pistäessä , kissa säntäsi huudon kera "ilmaan", piikki jäi pyllyyn, mutta onneksi se kohta alkoi vaikuttaa, että sitä uskalsi siirtää :) Se on se meidän Wilma-neito.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Wilma. Jälleen kerran pitää sanoa, että Karamellissä ja Wilmassa on muutakn samaa kuin värit <3

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit