tiistai 12. kesäkuuta 2012

Siperialaisia haaveita

KissuliVissuli

Yks iso haave on toteutumassa. Viimeinkin meille tulee kissa! Ihanaa, johan sitä on odotettu! Kissan tuloon on vielä kuusi viikkoa, jotka tuntuu pitkille kuin nälkävuosi. KUUSI viikkoa. Löytyykö jostain oppaita, miten selvitä kuusi viikkoa ilman kissaa?

Olemme käyneet kaikenmaailman kaupoissa katsastamassa kaikenmaailman kissatarvikehyllyjä, raapimispuita, kissanhiekkavaihtoehtoja, eri kokoisia ja näköisiä kissanvessoja.. kyllä kissan vessoja. Ei ne sentään ole semmosia kunnon vesiklosetteja, mutta varsinaisia laitoksia kuitenkin: ovellinen boksi tai vessa tuuletinjärjestelmällä tai sihtaava älyvessa =). Ei oo todellista, kaikkia ne keksii! Taidamme päätyä johonkin perinteisempään hiekkalaatikkoon.

Sitten pitää päättää, alammeko käyttämään hiekkaa vai puupellettejä. Hiekkaa voi vissiin heitellä pönttöön, mutta pellettejä vois kompostoida. Kuinka nopeasti biojäte- tai komposti täyttyy pelleteistä? Kauanko niiden kestää maatua?

Mitähän kaikkea kissojen menuuseen kuuluu? Vieläkö niille saa syöttää sydäntä? Netti on pullollaan ohjeita kissanruokintaan. Ehkä tyydyn kuulemaan kasvattajan ohjeita .

1 kommentti:

  1. Kissat voi syödä ihan mitä vaan, taidat jo oppineen sen. Paakkuuntuvaa kissanhiekkaa ei kannata laittaa vessanpönttöön. Se on betoniittisavea ja tukkii viemärit, kuin olis sementtiä sinne kaadett. Itse kerään jätökset ämpäriin, jossa on muovikassi. Siitä ne on helppo siirtää kompostiin. Ämpäriä säilytän partsilla, kansi päällä. :)

    VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit