keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Sadepäivän ylläri

Mamma on reissussa! Ollut jo sunnuntaista saakka! Me oltiin ensin aika järkyttyneitä, mutta nyt me ollaan jo sen verran totuttu, että syödään jo. Ekoina päivinä me vaan näykittiin raksuja. Nyt me ollaan niin nälkäisiä, että miespalvelijan tarjoama ruoka kelpaa. Ja aina kun joku tulee ulko-ovesta sisään, me mennään varmuuden vuoksi lujaa ovelle, josko se olis jo mamma! Ei oo tullu! Ei ymmärretä tätä!

Koska olen reissussa, en voi teille reaaliaikaisia tapahtumia kertoa. Mutta minulla on eräs tarina kertomatta, ihan parin kolmen viikon takaa:

Tapahtui eräänä marraskuisena viikonloppuna. Ulkona sataa tihutti ja oli juuri niin ankeaa, kuin vain marraskuussa voi olla. Ei todellakaan tehnyt mieli ulos! Vilkaisin ikkunasta, sataako vielä ja .......... WHAAAAAAAT!


Kissat könöttivät tarhan nurkassa märällä nurmikolla
piittamaatta yhtään edes tihkusateesta!
Jotain niillä oli selvästi kiikarissa...
Siinä se oli!
Kurre Katala oli kaatanut linnuille tarkoitetut auringonkukan-
siemenet vihreästä ruokinta-astiasta 
 (vas) maahan ...
...ja kiipeili puun oksalle turvaan niitä nakertelemaan. Yksitellen :)
Ja takas alas... ja kissat tuijottaa herkeämättä!

Jossei häkissä olis tota verkkoa, olis KurreKatala jo todellakin vainaa... Tai meillä sisällä sisustamassa ja muotoilemassa verhoja uusiksi! Ja jos kissat vois syyä katsellaan, olis massut jo täpötäynnä :)


Mites teidän marraskuu matelee?

30 kommenttia:

 1. Emäntä reissussa.. se on rankkaa. Tosi rankkaa. Aina toivotaan että nyt se tulee, mutta ei.. Nyt isäntä sanoo että se tulisi puolen tunnin päästä, mutta ei kai se keskellä yötä tulisi? Huijaa vain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Tuli se! Isäntä kaappasi mut valjaisiin ja autoon ja sitten me mentiin keskellä yötä bussipysäkille!! Oli ihan mitä häh??? Sitten kun bussi tuli klo 2, niin emäntä sieltä tuli meidän autoon!

   Poista
  2. Olipas jännittävä yöseikkailu :) Mahtavaa että emäntä tuli! Purrrrrrrr

   Poista
 2. Emäntä kuulemma vois pikkuhiljaa vaihtaa tän sumuisen marraskuun lumiseen joulukuuhun, mut meitä ei haittaa! Jos me vaan päästään <3 ulos <3, me ollaan aina virkeitä, sirkeitä ja reippaita. Ja pyyhitään märät tassut emännän lakanoihin!
  - Pipsu ja Miiru -

  Ps. Hyvä kun ootte suostuneet syömään jo. Mekään ei alkumatkasta oikein tykätty syödä, mut nyt kun taas on Tirren lautanenkin saatavilla, niin maistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukuu tuli jo, muttei näy lunta! Missähän mahtaa olla vika?

   Poista
 3. Oravat on tosi ärsyttäviä, ne säksättää kiukkuisesti kun me tullaan ulos ja häipyy korkealle puuhun ja sitä kautta metsään, pah.
  Kyllä se teijän mamma varmaan pian tulee, aina ne lopulta tulee, vaikka odottavan aika on kyllä pitkä... t: Into ja Nemo

  VastaaPoista
 4. Kun on riittävän jännää nähtävää, ei pienet sateet haittaa! Ja eikös siperiankissoilla ole "sadetakki" vakiona? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläkyllä. nimenomaan. Varusteluna kiinteä sadeasuste :) Vaikka ei se "karvalakkimallikaan" huono olis.. ainakaan kesällä :)

   Poista
 5. No johan on melkoinen pörröhäntähärnäilijä käynyt kisuja kiusoittelemassa! Meidänkin hassunassuille tulee pian ikävä emoa, sillä olemme lähdössä neljäksi päiväksi reissuun. Ikävä on molemminpuolinen jo nyt, mutta ehkä symbioosi on terveellistä välillä rikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikäviä juttuja ne lähdöt! Mutta niin kivoja ne paluut :) Mukavaa reissua!

   Poista
 6. Oravien kimppuu ois kyllä kiva hyökätä, muistan joskus kun Ruffe juoksi kurren perässä ja hyppäsi puuhun, jähmettyi kun tajusi ettei enää ollutkaan maanpinnalla. Siinä se puussa pönötti eikä osannut tulla alas.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toista! Meillä ei KissaKaramelli ole koskaan havitellut puuhun. NeitiCassinen välillä mittailee puita, muttei enää aikoihin ole sinne yrittänyt :)

   Poista
 7. Meilläkin oli emäntä JA isäntä reissussa melkein kokonaisen viikon. Se on tosi mälsää. Vaikka yksi hyvä puoli siinä toki on myös. Saan nameja hoitolassa ihan eri tahtiin kuin kotona :-)

  T. Bertta

  VastaaPoista
 8. Ihana pikku orava. Voin kyllä kuvitella mitä haaveita kissan päässä liikkuu moista kiipeilijää katsellessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, harmi että näin vain kissojen perät! Silmät ja se hedelmäpeli olis ollut kans hauska!

   Poista
 9. Kurret ovat äärimmäisen kiinnostavia otuksia, ei voi muuta todeta kun on tänään seissyt puun alla noin puoli tuntia Sulon kanssa kurrevahdissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh. Voih! Vain kissaihminen voi tietää sen TODELLA :)

   Poista
 10. Mäkin oisin kauhuissani, jos Mami katois yhtäkkiä matkoille! Mut kurret on kyl parhaita. Ei ees haittaa, vaikka vähän löisi päätä patteriin vaihkotessa. -Devi-

  VastaaPoista
 11. Olipas siellä jännää ohjelmaa! :) Pikaista kotiinpaluuta omistajalle! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirskatin kaniverkko oli tiellä, muuten olis ollu vieläki jännempää :)

   Poista
 12. Oravien kyttääminen on parasta viihdettä ikinä. Kissan mielestä siis, ei aina ulkoiluttajan. Oiva kun saattaa joskus pysyä paikallaan 10-20 min arvioidessaan, miten pääsisi männyn latvaan saaliin perässä. Ei yhtään tylsää emännän mielestä. :P

  VastaaPoista
 13. Onneksi teillä on sentään ollut siellä huvituksia teidän mamman liehuessa ties missä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Ja miespalvelija oli tosi mukava, anto raksuja pitkin päivää iiiiiisoja kupillisia. Mamma on nuuka!

   Poista
 14. Ikävä on varmasti molemminpuolinen : )
  Kun kissa keskittyy olennaiseen, ei haittaa, vaikka olisi kaatosade, tai melkein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ei tunnu yhtään haittaavan :) Ihme kissat :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit