sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Punkki punk

Viikko sitten meillä lauluttiin punkki-punk'kia:

Punk – punk – punk – punk - punkki!
Olen punkki, metsän juntti.  
Tartun tassuun 
taikka nassuun, 
enkä lähde pois! 
Kissa ravistaa, 
punkki kutittaa
Huomaa mua et 
aivan helposti! 

Punk – punk – punk – punk – punkki!
Olen kissa pistoksissa.
Nappaan juntin, 
helpotunkin,
punkki lähtee pois! 
Kissa ravistaa, 
punkki putoaa;
Huomaan sinut nyt 
aivan helposti!

MTV:n kuvituskuva. Juuri tämännäköinen löytyi Cinnan korvasta

Cinnalta löytyi nimittäin korvasta punkki! Punkki oli juuri vastaíkään istahtanut ja asettunut korvalehdelle, eikä se ollut vielä yhtään pullukka. Pikkupunkki irtosi korvasta onneksi todella helposti. Kuvamateriaalia tästä EI ole, koska kamera ei tullut mieleenkään, vaan punkki piti poistaa nopeasti!

Vähän ihmettelen, mistä punkki meille ilmaantui: Kissat eivät olleet olleet valjastelemassa kahteen viikkoon ennen punkkilöydösstä, joten ainoa mahdollinen reitti oli joko ihmisestä sisään ja kissaan (ei uskottava) tai ulkotarhasta jonkun kissan mukana Cinnaan. Cinna itse ei ollut ollut kahteen päivään edes tarhassa ennen punkkilöydöstä!  Ja koska punkki oli vasta asettautumassa asemiinsa, on punkin pitänyt kulkeutua Cinnaan jonkun muun mukana.

Olin ajatellut, ettei meidän tarhassa ole punkkeja. Ajattelin hommaavani karkotteet vasta sitten, kun lähdemme kissojen kanssa kesäreissuun. Mutta.. kuinka väärässä olinkaan. Tämä siis kaikille varoitukseksi, punkit ovat tosiaan levinneet jo joka paikkaan! No kun meiltä tämä punkeroinen löytyi, kävelin minä samana päivänä apteekkiin ostamaan punkkikarkotteet joka katille: Frontline valeluliuosta niskaan.

Se karkote, mitä sattui apteekista löytymään
Varusteet: kampa ja liuosampulli
NeitiCassisen jakaus
Cinnan jakaus

KissaKaramellin jakaus jäi kuvaamatta :)


Valeluliuoksen levittäminen oli helppoa, kissalle jakaus ja ampulli sinne. Sitten rapsuttelin sylissä kissaa hetken aikaa, että liuos enimmäkseen imeytyi. Lopuksi harjasin jakauksen ja liuoksen piiloon. Se oli siinä! Nyt ei pitäisi punkeroisten enää kissoja pahemmin kiusata! Ainakaan neljään viikkoon :)


Ps. Löytyneitä punkkeja pyydetään lähettämään tutkittavaksi Taigapunkin eli Siperianpuutiaisen levinnäiseyyden selvittämiseksi. Toivottavasti Cinnan korvassa vieraillut puutiainen ei ollut siperianpuutiainen  :)

28 kommenttia:

 1. Hyih! Hyihyihyihyih! Onneks bongasit nopsaan moisen punkeroisen!

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on tuollaiset tökötit. Emäntä vaan moittii niiden kalleutta, mutta ostaa mieluummin kuin poistaa punkkeja.

  VastaaPoista
 3. Hyii punkkeja! Toivottavasti eivät oo meiän mökille ehtineet nimittäin siellä ei ole koskaan ollut punkkeja yöks. Käytiin silti ostamassa pari pv sitten mustista ja mirristä punkkikarkotetta niskaan kun tuo frontline sai Ruffen korvat ihottumalle viime kesänä.. Toivottavasti punkit pysyy poissa hyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin karkotr selvästi kirveli, koska kaikki kissat yritti rapsutella laittopäivänä lapaluitaan. Onneksi ei muita haittavaikutuksia näkynyt.

   Poista
 4. Hyyyyi punkkeja yäääk. Jos vaikka viimeinkin tänään kävis hakemassa jotain myrkkyä, joka pitäis punkit poissa kissan nahkasta. Ikinä ees nähny punkkia, mutta eihän sitä koskaan tiiä jos kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tää oli toinen punkki, jonka näin. Ekaan punkkiin törmäsin kesällä -98 Ahvenanmaalla :) Se kiipesi sukanvarttani ylöspäin kunnes annoin kyydit takaisin luontoon.

   Poista
 5. Yh, punkkeja :( Itekin kävin eilen ostamassa Pöpölle punkkikarkotteen, en tosin frontlinea vaan jotain himppasen halvempaa rinnakkaisvalmistetta. Toivottavasti toimii, viikonloppuna ollaan ehkä menossa mökille!

  VastaaPoista
 6. Yh! Meillä ei onneksi ole ollut kuin yksi punkki viime vuonna, sekin lattialla. Pitäisi silti hankkia myös meille punkkikarkotetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi meilläkin nähty vain yksi punkeroinen

   Poista
 7. Voih - onneksi muistuttelit! Liosampulleja minulla onkin valmiina, mutta en ole saanut aikaiseksi laittaa, kun Viiru saa tällä hetkellä niin montaa lääkettä muutenkin. Mutta tänä iltana laitan - punkit ovat kyllä niin inhoja otuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Punkit kun tuntuu levinneen jo alueille, joilta niitä ei ole ennen tavattu. Esim minä (eikä meidän kissa) en ole täällä seuduilla punkkiin törmännyt koskaan aiemmin! Tai vannomatta paras. Kyllähän asiantuntijat väittää, ettei suurinta osaa punkinpuremista edes huomaa..

   Poista
 8. Nämä on niin ällöjä! Meillä on vasta yksi punkkihavainto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi meilläkin. Toinen koko elämässäni. Ensimmäinen kohtaamiseni punkeroisen kanssa oli 17 vuotta sitten Affenanmaalla

   Poista
 9. Tänä vuonna on kuulemma ihan hirveästi punkkeja! Koirissakin niitä on voinut olla kymmenittäin. Onneksi teillä ei ollut kuin yksi, ja sekin löytyi nopeasti, punkin on ällöjä (ja vaarallisiakin sitäpaitsi)

  En muuten tiennyt, että kissoille on punkkikarkotetta. Hyvä että on, vaikkei me sitä tarvitakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan ällövaarallista! Onneks on karkotteet

   Poista
 10. Miten väristyksiä aiheuttava kuva, hyih! Tämä vuosi tuntuu olevan tosi ärhäkkä punkkien osalta, saa olla tosi varovainen. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sitä pitää tarkistaa omatki sääret sisääntullessa, ettei oo "kiipijöitä" matkassa!

   Poista
 11. Hyi yäk, pitää siis itsekin reipastua ja laittaa Rosaan karkotteet. Ostettu on, vaan ei laitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Meillä ei oo tosiaan koskaan ennen moisiä ällötyksiä näkynyt!

   Poista
 12. Meidän apteekissa oli tällainen tuote: EFFIPRO ja sitä laitoin kissojen lapaluiden väliin.
  Maalla Penalla oli jo kaulassa yksi punkki ja sitten heti ostin tuon karkoitteen.
  Hyi, hyi punkeille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpikohan se on parempi tai halvempi? Yhdestä minäkin karkoitteen ostin :)

   Poista
 13. Punkit nautitaan musiikkina vaikka kuulokkeista ja loput pysykööt erossa. Yääääk.

  VastaaPoista
 14. Naava on varsinainen punkki-imuri :( Eka punkki huhtikuussa, Frontline niskaan, neljä viikkoa ja unohtui uusia liuos, kaksi punkkia niskassa, Effipro niskaan, 2 punkkia kiipeilemässä turkissa ennen kuin Effipron vaikutus alkoi. Frontline ja Effpro on samaa ainetta, Effipro vaan halvempaa ja pahemman hajuista. Meillä punkin irrotus ja nesteen laitto ei ole aina sujunut niin mallikkaasti kuin teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi hyvänen aika! Onpas teillä ollut varsinainen punkkipartio siellä liikkeellä! Laitoin jääkaapin oven kalenteriin sieltä karkotelaatikosta sen tarran muistuttamaan, että muistaisin laittaa uudet liuokset ajoissa..

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit