keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Vessajuttuja

Hello. Mamma teki hankintoja. Se meinaa kuulemma opettaa meille uusia vessatapoja. Se osti semmosia erivärisiä rinkuloita, joiden avulla me kuulemma opitaan käymään siinä lähteen päällä. 

Litter Kwitter -harjoitusohjelma,
jonka avulla voi opettaa kissaa vessanpytylle
Kaikki lähti siitä, että toi ylisiisti kaapija/hinkkaaja KissaKaramelli on nyt parin viikon sisään pissinyt kaksi kertaa vessan ulkopuolella olevalle hiekkamatolle, koska vessassa on haissut liikaa...kissankakkonen. Ja ajatelkaas, toisella kerralla se oli kuitenkin ihan Karamellin oma kakkonen, joka haisi! Mutta kun hieno on aina hieno ja kun ei pysty niin ei pysty. KissaKaramelli ei kestä hajuja, eikä kissannenuihin oo kuulemma sopivia pyykkipoikia! Eikä ihmispalvelijat pysty millään takaamaan tortutonta vessaa meidän kaikkien kolmen kissan kanssa. Niinpä mamma ajatteli opettaa "varavessa" -systeemin, jota oli muutenkin harkinnut jo pidempään. Kokeillaan! Ei se ota jos ei annakaan  😼

Harjoitusohjelmassa käskettiin kuulemma poistamaan huushollista kaikki muut vessat, mutta onneksi mamma ei kuitenkaan sentään ihan hulluksi rupea! Eihän tuohon mahdu montaa kertaa, tai taas tarttis päästellä viereen. Ainakin KissaKaramellin! 

Ensivaiheessa se pikkuruinen rinkula laitetaan lattialle, mamma laittoi sen meidän varsinaisen huussin viereen. Kun me opitaan ja suostutaan käymään siinä, nostaa mamma sen kuulemma lähteen päälle. Yks meistä jo pikkusen testas tota ulkovessaa.. ei kerrota mammallekaan kuka.


Vessa ja "ulkovessa"
Pysykää kuulolla, tämäkin on jatkotarina 😉 


Mukavia kissanpäiviä !


18 kommenttia:

 1. Tämä on tooosi mielenkiintoista! Että minä ihailen teidän vessalaatikkoa, mutta tosi kiva lukea miten lähdevessan käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattiavaiheessa tullut pissa per päivä. Toivo elää..

   Poista
 2. Oijoi miten jännä projekti, innolla odotetaan kuulumisia tältä saralta! Ja tuo hiekkalaatikkokaappi on tosi hieno, meilläkin on toiveissa sellainen askarrella vielä joskus. :)

  VastaaPoista
 3. Nyt on jännää odotettavissa!

  VastaaPoista
 4. Minusta tuo vessanpönttörinkula on tosi huono kissalle, sitä käyttämällä kissalla estyy tärkeän toimintamalllin toteuttaminen eli tarpeiden peittely. Monia videoita mitä tuon käytöstä näkee, kissat koittavat ahdistuneena kuopia jotain peittoa pönttöön ja moni turvautuu sitten vessapaperirullan levitykseen paremman puutteessa. Kun kissa ei pääse toteuttamaan luontaista käytöstarvettaan, se voi heijastua muihin elämän osa-alueisiin stressioireiluna. Riskinä on myös, että kissa alkaa panttaamaan pissaa ja siitä seuraa kiteitä.

  Tsemppiä kuitenkin hienohelmailun kanssa, täältäkin löytyy yksi! Nora on tosi tarkka hiekkalaatikon siisteydestä ja laidan yli lirutellaan myös, jos tyttö kokee saaneensa liian vähän aktivointia. Meillä ongelmana on seisaaltaanpissailu, johon yksi seurauksen hoitaminen on ollut hankkia kriittisimpiin paikkoihin katon kautta kuljettavat vessat, jolloin seisomapisut jää laatikkoon. :) Toki enemmän pyrin panostamaan syyn ehkäisyyn, eli hiekkisten siivous 2 x pv ja aktivointia vähintään kerran päivässä.

  Olisiko teillä apua hiekkisten määrän lisäämisestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla jättämässä tavishiekkista pois missään vaiheessa. Tää on vaan yks tapa nimenomaan yrittää lisätä vessojen :)

   Poista
 5. Mielenkiintoista kuulla miten tuon kanssa käy. Meitsi ei uskaltais kissoille tuollaista laittaa, ku sitte vaan pelkäisin, että ne putoaa pyttyyn ja hukkuu sinne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riskianalyysi tekemättä vielä täälläkin. Vessanpytyn kansi on vielä toistaiseksi aina tiukasti kiinni. Raportoimme, kunhan analyysit etenee :)

   Poista
 6. Tätä juttua me ootetaan :D munhan piti opettaa Ruffe vessanpöntölle mut emmä sit jaksanukkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruffe vaan?

   Meillä lienee kohta opetussetti myynnissä. Onnistuu tahi ei :)

   Poista
 7. Jänniä juttuja nämä! Nimenomaan se opettamisprosessi. Varmaan vähän samanlainen kuin ihmislasten opettaminen ensin potalle ja sitten pytylle :-D

  Hyvähän se on mitä enemmän on vessoja käytössä. Itse en kyllä uskaltaisi jättää pytyn kantta auki kissojen läsnäollessa, vaikka eihän ne sitten enää sinne putoaisi, kun ovat oppineet. Ja toiseksi olen noissa aina miettinyt, että miten nuo toimisi, jos on pissivaivoja, kun ei koskaan näkisi minkäkokoisia paakkuja on tuotettu. Sitä tosin mietin pellettivessojen kanssa myös. (Mistähän tuo mahtaa johtua, että minä ajattelen vaivat edellä... Huoh.)

  Ja tuo teidän vessakaappi on tosiaan hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on niin paljon ollut niitä pissivarkausjuttuja, että pakostakin niitä miettii kissat ja ihmiset. Ei ole meilläkään vielä kannet auki, vähän se vaihe jännittää. Vielä jonkin aikaa "juttu" on lattialla. Sitten se nostetaan vessan päälle, mutta ekat pari viikkoa se on siinäkin ilman reikää. Ei vielä siis aikoihin tartte pelätä putoamisia :)

   Kiitos, meillä on kätevä isäntä!

   Poista
 8. Jännää, seuraan mielenkiinnolla ! Niin kauan, kun on tavallisiakin vessoja tarjolla, en usko että tästä tulee ongelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ajattelisin. Katsotaan kelpaako vesivessa kissoille :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit