torstai 30. joulukuuta 2021

Muutto "kaksioon"

Pennut on jo neljä viikkoa vanhoja. Joka päivä ihmettelen, kuinka nopeasti aika kuluu ja kuinka nopeaa kissanpennun kehitys on. Nyt pennut jo hyppivät ja kiipeilevät, ja spurttailevat aika vauhtia. 

Pennut ovat asuneet vielä synnytyspesä -pahvilaatikossaan makuuhuoneessa, oven takana. Muut kissat ovat vierailleet makuuhuoneessa "valvotusti". Muita kissoja onkin ollut normaalia enemmän, kun meillä oli joulun ajan täällä myös tyttärellä asuva Cassia sekä pojalla asuva Pörrö. 

Cinna on koko neljä viikkoa viettänyt pentujen luona tiiviisti,  käyden muualla talossa vain vessassa. Ja välillä tarkistamassa keittiön ruokakupit 😂 Ehkä kissoihin pätee sama kuin ihmisiin, että iältään vanhemmilla vanhemmilla esiintyy silloin tällöin ylihuolehtivaisuutta. Cinna ainakin on huolehtivainen. Todella tarkka ja huolehtivainen. 

Jouluaatonaattona pennut alkoivat kurkkimaan luukulta.

Jouluaattona Cinna koittikin makoilla luukun edessä estäen pentuja pääsemästä kiipeilemästä ja hyppimistä ulkomaailman partaalle. Illalla nukkumaan mennessäni makasi Cinna laatikon ulkopuolella ja lätki luukulle ilmestyviä pentuja tassulla takaisin laatikkoon sisään. Touhu muistutti Särkänniemen Myyrätälliä 😬😂. Pennut rauhoittuvat nukkumaan vasta, kun heitin luukun eteen pyyhkeen. Pyyhe esti pentuja näkemästä laatikon ulkopuolelle, mutta Cinna pääsi kulkemaan siitä ulos ja sisään kuin "rättiovesta".

Joulupäivänä, kun olin menossa nukkumaan,
olivat pennut taas luukulla tulossa. 

Rohkeimmat hyppivät ja
koittivat siten syöksyä vapauteen.

Onneksi olin jo päivällä aavistellut "muuton" olevan lähellä ja koonnut makkariin valmiiksi VIPStoren tuplanäyttelyhäkin. Niinpä muutin Cinnan ja pennut sinne. Avasin toisen päädyn verkon yläreunan niin, että Cinna pääsee häkkiin ja pois sängyn kautta, pentujen pysyessä turvallisesti vielä pienemmässä tilassa. Mutta pesän koko tuplaantui, eli siellä mahtuu nyt juoksentemaankin. Ja Cinna mahtuu taas oikomaan itseään kunnolla,
laatikko kun alkoi käymään jo ahtaaksi.

Tällä kerralla Cinnalla on maito riittänyt mainiosti takaamaan pentujen kasvun. Yleensä olen joutunut antamaan lisämaitoa yhdelle tai kahdelle pennulle säännöllisesti. Nyt olen antanut lisämaitoa vain muutaman yksittäisen kerran, ehkä 4-5 parille kolmelle eri pennulle. 

Joulupuuhien vuoksi pennut jäivät  vähän vähemmälle huomiolle (onneksi Cinna on niin huolehtivainen). Niinpä painojen noustessa hyvin, kiinteän ruoan tarjoilukin vähän unohtui ja siirtyi. 

Nyt pennut ovat parina päivänä päässet totuttelemaan
ja maistelemaan laktoositonta kermaviiliä.

Ai että se onkin heeeeekkua 😋
 
Seuraavana meillä onkin vuorossa kissanristiäiset. Jäähän kuulolle 😻

6 kommenttia:

 1. Ihana nenun pää valkoisena 😻 ps. Pitää alkaa katselemaan varmaan kalenteria

  VastaaPoista
 2. Iiiih, söpöö. Miten tommonen pieni rääpäke voikin olla noin söpö syömisharjoitteluissaan. Ihanat vauvelit ♥ Näistä kuvista vauvakuume vaan kasvaa... Onneksi meillä on jo tulevana vuonna treffit, jos kaikki vaan menee hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih ♥ Peukut, varpaat ja käsnät pystyssä (niitä onkin just nyt aika paljon)

   Poista
 3. Pennut kasvaa ihan silmissä! Kohta on koko talo valloitettu 😻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tajua miten ne voi kehittyä päästäisistä apinoiks niin nopeeta ♥

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit