FI*JustKittying B pentue / B Litter

B pentue/litter eli Beatles pentue 
DOB 01.03.2023

Emo/Dam: FI*JustKittying Dancing Queen aka Halla
Isä/Sire FI*Ondruskan Chiellini aka Kilu

Pentujen sukutaulu/Pedigree

Halla ja Kilu treffasivat joulun välipäivinä 2022

Molemmat vanhemmat ovat terveystestattuja ja terveeksi todettuja.Halla synnytti 6 ihanaa karvapalloa 1.3.2023 aamuyöllä. Kolme ruskeaa kollia ja kolme kilpikonna naarasta. Yksi kolleista on classic tabby-kuvioinen, yksi täplikäs ja yksi tiikeri (ainakin vielä, aika näyttää). Tytöistä yksi on tiikeri (ainakin vielä), yksi täplikäs ja yksi tabby. 

Kaikkien pentujen omat valokuvakansiot löydät JustKittying -Facebookista. Facebookissa oli päivittäin pentulivejä, eli sijaiskoti kuvasi livevideoita minun ja teidän iloksenne. Pennuista oli kuvia ja tarinaa päivittäin myös Instassa  Löydät parhaat palat vielä Kohokohdista.

B-pennut on rekisteröity Suomen Kissaliittoon, löydät ne täältä

FI*JustKittying Revolution  (Lemmy)
Lemmy asuu sijoituskodissaan Kangasalla. Lemmyä voit seurata Instagramissa.
FI*JustKittying Eleanor Rigby (Elle)
Elle muutti sijoituskotiinsa Lempäälään. Voit seurata Elleä Instagramissa.
FI*JustKittying All My Loving (Lulu
Lulu muutti lemmikiksi Vantaalle. Voit seurata myös Lulun seikkailuja Instagramissa
FI*JustKittying Helter Skelter (Sulo)
Sulo muutti lemmikiksi myös Vantaalle.
FI*JustKittying Taxman (Remu)
Remu muutti lemmikiksi Joensuuhun.
FI*JustKittying Her Majesty  (Queeni)
Queeni muutti lemmikiksi Asikkalaan.

Kaikki pennut löysivät ihanat kodit. Muut menivät lemmikeiksi, mutta Lemmy ja Elle muuttivat sijoituskoteihin ja ovat kissalamme jalointa jalostuskaartia.

Kissat ovat kaikissa kuvissa yllä nimetyssä järjestyksessä

Beatlesit 14 viikkoa
Beatlesit 13 viikkoa
12 viikkoa
11 viikkoa
10 viikkoa

9 viikkoa
Ikä 8 viikkoa

B pentue 7 viikkoa
B pentue, ikä 5 viikkoa

B pentue 4 viikkoa
B-pentue 3 viikkoa
B pentue 2 viikkoa
B pentue 1 viikko

B pentue 1vrk

Kissa tarvitsee vähintään:

 • Kantokopan, jossa pentu matkustaa turvallisesti: uuteen kotiin, eläinlääkäriin ym. Suosittelen lämpimästi sen verran kookasta kantokoppaa, että saat perälle myös matkaveskin. Kaikkien matkustusmukavuus lisääntyy, kunnei kissan tarvitse laskea alleen. Itselläni vessana toimii  muovinen laatikko (iso kana- tai jauhelihalaatikko). Kokoontaitettavia matkavessoja on myös myynnissä, esim näyttelyhäkkejä myyvillä merkeillä.
 • Päivittäin aikaa ihmisystävien kanssa: seuraa, leikitystä, hellyyttä ja hoitoa. 
 • Rauhallinen paikka, jossa ruokailla häiriöttä. Ruoka-astioita ostaessasi, huomioithan ettei pitkäviiksinen kissa tykkää liian syvistä astioista. Suosittelen posliini- tai metalliastioita muovisten sijaan.
 • AINA raikasta vettä tarjolla, mielellään useassa paikassa. Kissa ei välttämättä juo ruokailupaikalla. Meillä toimii parhaiten Mariskooli olohuoneen pöydällä.
 • Siisti vessa, jonne pääsee helposti. Suositeltava vessamäärä on yhtä monta vessaa kuin kissaa plus yksi. (1 kissa kaksi vessaa; kaksi kissaa kolme vessaa, kolme kissaa neljä vessaa jne.
 • Raapimapuu tmv., jossa mahdollisuus teroittaa kynsiä kissalle ominaiseen tapaan. Siperiankissoille on erityisen rotutyypillistä kiipeillä ja hyppiä, joten huomioithan tämän raapimapuuta valitessasi. Että josko se olisi samalla kiipeilypuu, joka kestää isoja kissoja.
 • Paikkoja, johin vetäytyä mm. nukkumaan. Suosittuja ovat paikat piilossa (pesätvuodevaatelaatikot, laatikot, pahvilaatikot, kaapit, kopat yms.) ja korkealla (pesät seinilläkiipeilypuiden pesät, hyllyt, kaapinpäälliset).  
 • Leikkimahdollisuudet: turvallisia leluja, aktivointileluja. Huiskat ovat suosikkeja. HUOM!! Älä jätä naruleluja valvomatta  kissalle.
 • Pääsy ikkunalle tarkkailemaan mm. lintuja, hyönteisiä, ohikulkijoita ja luontoa jos mahdollista.
 • Kynsisakset (leikkaa kissan kynnet 1–3 viikon välein).
 • Turkinhoitoon harja (suosittelen karstaa, metallikampaa sekä pohjavillaharaa esim klik). Normaalisti riittää harjaus kerran viikossa, karvanlähtöaikaan tarvitaan alusvillaharaa päivittäin. Myös säännöllinen pesu auttaa, puhdas turkki ei takkuunnu niin helposti kuin likainen.


Pentujen ruoka:

Kissa on lihansyöjä. Kissan ravintoympyrä on helppo tiivistää: Hiiri olisi kissalle ihanteellista ravintoa. Siinä on juuri oikea määrä proteiinia, sisäelimiä, kalsiumia (luista), kuitua ja hiilihydraatteja (vilja ja kasvikset hiiren mahassa) sekä kosteutta (70%). 

Meillä syödään ns. 50/50 ruokintamallin mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että kissalle tarjotaan puolet ruokavaliosta teollista kuiva- tai märkäruokaa ja puolet raakaruokaa. Pidän pennuilla koko ajan ruokaa tarjolla, koska kasvavaa pentua ei voi syöttää liikaa. Annan joka toinen kerta jotain raakaa, ja jotka toinen kerta teollista purkki-/pussiruokaa. Raksuja eli kuivamuonaa on tarjolla koko ajan.

Ihan pikkupentuina söivät laktoositonta kermaviiliä sekä raakoja kananmunan keltuaisia. 

Pennut söivät
Kanan jauhelihaa, kanasuikaleita, broilerin sydäntä, possusuikaleita, sika-nauta-jauhelihaa
Lauantaisin herkkuruokaa: keitettyä seitä
Royal Canin Mother&babycat mousse
Purina Pro plan Kitten mousse
Animonda Vom Feinsten Babypate
Animonda Vom Feinsten Kitten (3 eri makua)
Rosie Farm kitten
Miamorin Raque Royal kittenit
Animonda Carny kittenit 
Lisäksi:
Royal Canin Mother&Baby raksuja tarjolla, mutta eivät taida niitä vielä paljoa syödä
Royal Canin Kitten kastikkeessa ja hyytelössä (ei maistunut).

Lisäksi emolle ja pennuille annettiin päivittäin Aptus Multicat monivitamiini-tabletteja (saatavilla apteekista tai eläintarvikeliikkeestä). Suosittelen antamaan Multicattia jatkossakin, myös siksi, että kissalla säilyy taito pillerin ottamiseen tavallisena arkirutiinina. Muutoin voi madottaessa ja muun myöhemmin mahdollisesti tarvittavien lääkitysten kanssa tulla ongelmia. 

Kissanhiekka:

Käytän ekologisia kissanhiekkoja. Kissanvessoissa Super Benek Corn Cat Natural  paakkuuntuvaa kasvipohjaista (maissi) kissanhiekkaa. Pennut kävivät sekä avovessoissa että katollisissa vessoissa. Pennuilla oli ajoittain ollut käytössä myös pellettejä.

Suosittelen paakkuuntuvaa maissihiekkaa siksi, että se on paakkuuntuvana helppo puhtaanapidon kannalta, se on ekologinen (maatuva, vaikka kompostoitava), ja kulkeutuu kokemukseni mukaan vähiten tassuissa vessan ulkopuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit