perjantai 20. syyskuuta 2013

Saturaatiopiste

Kirjoitin ja julkaisin tämän tekstin ensimmäisen version jo torstaina 19.9. Onnistuin kuitenkin jotenkin kämmäämään julkaistun tekstin takaisin edelliseksi luonnosversioksi puhelimen blogger-sovelluksella. Niinpä yritän nyt uudestaan. Tilastojen mukaan viisi lukijaa oli ehtinyt ekan version nähdä..

En olisi uskonut että käy, vaikka minua varoiteltiin. Tää itkettää ja naurattaa, mutta niin se vaan on, että saturaatiopiste on saavutettu! Mitenkö näin pääsi käymään?

 Söpöys ns vuotaa yli :-)

KissaKaramellin pentueen kaikki pikkuaristokatit on niin rakkaita kuin kissat vain voi ihmiselle olla, mutta tää alkaa oleen tässä. Pentujen alkaa olla aika siirtyä valloittamaan uusia koteja :)

Aika jättää rakas kiipelypuu,
ja etsiä uudet "lempinukkumapaikat"

Eilen Viime torstaiaamulla ensimmäistä kertaa ajattelin, että "hyvä kun lähtevät". Nuorimmaiseni totesikin, että "kissamäärä taitaa olla sopiva, kun kissat pystyy laskemaan yhden käden sormilla".

Ikkunallakin alkaa olla ahdasta
NeitiKassinenkin alkaa kyllästyä
odottamaan vuoroaan ikkunalle
Kuka ei mahdu joukkoon?

Pennut on niiiiin touhukkaita, uteliaita ja ihmisrakkaita,  että ovat aina siellä missä tapahtuu. Jossei mitään tapahdu, tulee ne vaikka syliin leikitettäväksi.
 
Leiki meidän kaa..

Mä en oo aamuihminen. Nukun aina mahdollisimman pitkään. Mää olen aamuisin väsynyt ja kärttyinen toimien "minuuttiaikataululla". Häiriötekijöitä ei sallita, eikä mun kanssa kannata alkaa "jutustelemaan". No siittähän kissat viisveisaa ja ihana niin. Joka aamu ne saa hymyn korviin ja hyrinän sydämeen asti. Mutta.. Mun minuuttiaikataulu kärsii pahasti, ja bussi toisensa jälkeen vilahtaa pysäkiltä enkä ole kyydissä. Seuraavassa pientä kuvaelmaa aamun tapahtumista, jotta pääsisitte "tunnelmaan":

Suosittelen piiloutumaan,
ihmispalvelija on pahalla tuulella...

Ensimmäinen näytös keittiössä: Avaa jääkaappi. Ota yoghurtti jääkaapista ja samalla kaksi pentua pois kaapista. Ota vielä ne pari pentua jääkaapista, jotka syöksyivät sinne takavasemmalta laskiessasi edellisiä alas. Yritä estää seuraavan pennun sukellus jääkaappiin, että saat oven kiinni. Ota lusikka lusikkalaatikosta ja ota samalla sinne hypännyt katti pois laatikosta ennenkuin suljet sen. Istu alas ja lapioi yoghurttiasi oikealla kädellä samalla kun huiskit vasemmalla kädellä pentuja kiipeämästä pöydälle. Selvästikin yohurttisi kiinnostaa enemmän pentuja kuin itseäsi. 

Se on erävoitto kun saat pennut ruokakupille,
eikä siinä vaiheessa nipoteta ruokailuasennoista =)

Toinen näytös makuuhuoneessa: Koita päästä vaatehuoneeseen ilman sinua makuuhuoneeseen seuranneita pentuja. Äkkiä, nappaa se, ennenkuin se vilahtaa vaatehuoneen uumeniin. Löydät itsesi kontiltasi ahtaan vaatehuoneen lattialta, jahtaamasta kissaa kuin hiirtä. Hiirenkokoista kissaa. Se mahtuu joka koloon, ja jos se nyt sujahtaa kaikkien kirpparikassien taakse, et löydä sitä ikinä! Ainakaan tänä aamuna. Viime hetkellä saat sen kiinni ja nakkaat ovesta makuuhuoneen puolelle. Ainakin yksi pää meinaa jäädä oven väliin kun koitat vetää kiiresti oven kiinni perässäsi. Sama toistuu uudelleen kun tulet vaatteinesi ulos vaatehuoneesta. Seuraavaksi ota sukat vaatekaapista ja ota samalla sukkakopan taakse sujahtaneet pennut kaapista. Nosta alas vielä ne pari pentua, jotka loikkasivat yhtä hyllyä ylemmäs vaatepinojen taakse. Koita saada vaatekaapin ovi kiinni satuttamatta yhtään kuudesta pennusta, jotka yrittävät viime senteillä työntää nenänsä sulkeutuvan oven väliin. Vedä sukat jalkaasi ja kilju aijaita pennulle, joka upottaa naskalihampaansa sukkaan sujahtaviin, heiluviin varpaisiisi. Pennut lopettavat puremisen heti kiljuessasi, ja oppivat pikkuhiljaa, ettei meitä ihmispalvelijoita kiinnosta pentupainit eikä puruleluna olemiset.  No niin, ihmispalvelijan pukuleikit jatkuvat.. Ota säärelläsi kiipeilemässä ollut pentu alas ennenkuin leggareihin tulee kynsistä reikä....

Sallitut leikit

Tähän sopii upottaa pikkunaskalit

Kolmas näytös aulassa. Ota takkisi ja huivisi seinän mittaisesta peilikaapista. Kun peilikaapin liukukisko kiljahtaa, pennut tajuaa: Jippii, ovi on auki. Kaikki rynnivät peilikaapille ja kyttäävät mistä kohtaa se rako paljastuu. Samalla kun raotat liukuovea, sujahtaa sinne ainakin neljä pentua. Availe kiihkeästi kaikkia kuutta liukuovea yrittäen pyydystää ovien takana pakenevia pentuja. Yritä saada edes hännänpäästä kevyt ote, josta voit vaihtaa lennossa otteen koko kissaan saadaksesi sen olus kaapista. Mutta ei. Pennut vilistävät seinänmittaista peilikaappia päästä päähän ollen aina eri päässä kuin sinä. Lopulta tajuat, että tästä ei selvitä ilman apujoukkoja. Kun viimein saatte apujoukkojen voimin viimeisenkin kuurupiilolaisen kiinni, voit suunnata ulko-ovelle miettien strategiaa, miten mennä eteisenovesta ilman että kahdeksan henkinen "päivystävä kissa-armeija" seuraa sinua eteiseen ja ulos asti. Lopulta astelet ulkona kohti bussipysäkkiä. Hengityksen pikkuhiljaa tasaantuessa vilkaiset kelloa ja toteat, ettet tänäänkään ollut ajoissa töissä. Olit niin suunnitellut meneväsi ajoissa, jotta pääsisit ajoissa leikkimään mussukoiden kanssa. Huoh! Leikkimään? Kuka jaksaa? Juurihan ne leikkivät sinulla koko aamun!

Kun ihmispalvelijat lähtevät,
on aika rauhoittua pesulle ...
...ja haeskella mukava leppoisa päiväunipaikka....
....sillä me nukutaan kooooko pitkä päivä, jotta
me jaksetaan taas leikkiä ja touhuta
kun ihmispalvelijat tulevat kotiin...

5 kommenttia:

 1. Vaikka kissanpentuja onkin vain yksi, niin kuulostaa niiiin tutulle! Varsinkin se, että kaksijalkaisten poissaollessa nukutaan :) Mutta varmasti tulee ikävä, myös lukijoille!

  VastaaPoista
 2. Voi, kyllä kuulostaa "hauskalta", paitsi tietty jos on kiire jonnekin :) On tätä ollut niin kiva seurata, kiitos Sinulle Sari ja kisuille myös, että olen saanut olla mukana kisujen elämän alussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja itsellesi, ihana on ollut saada jakaa tää onni <3

   Poista
 3. Kolmas näytös jatkuu: Kuulet nau'untaa bussissa...
  ;DDD

  VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit