torstai 9. huhtikuuta 2015

Pääsiäistrippi

Hellurei. Blogihiljaisuutemme takana on pikku lomamatka: Hullu kissanainen matkasi pääsiäiseksi yöjunalla Mansesta Kolariin, ja Kolarista bussilla Leville kolmen kissansa kanssa. Lähtö kotoa keskiviikkoiltana noin klo 21, perillä vuokramöksällä torstaina noin klo 11.30.

Tervetuloa lukemaan matkakertomustamme. Tänään postausvuorossa menomatka, seuraavassa möksäeloa ja sitten vielä postailen jotain paluumatkastakin. Kuvat on taattua kännykkälaatua! Saat ne isommaksi klikkaamalla. 

Kaksi kissaa ja mamman reppu kärryssä...
Kolmas kissa mamman selässä, kantorepussa
Asemalta löytyi oikea juna. Junasta oli yksi eläinmakuuvaunu varattuna meille. Vaunuun kipusi kolme ihmistä ja kolme kissaa. Mummu alapetille, kummilapsi keskipetille ja mamma kissoineen yläpetille. Perheen miespalvelija ja teinit matkasivat pohjoisiin autolla kaikkien kassien ja suksien kanssa.


Tää on mun sänky!
Älä yritä, kyllä määkin mahdun tänne!
Juu, ja vielä mamma ja Cinnakin samaan sänkyyn.
Ai mammakin, no me tehdään vähän tilaa..
Kaksi kopassa, yksi kopan kyljessä

Loppujen lopuksi NeitiCassinen nukkui yönsä vuorotellen kummassakin kantokopassa, vaihteli koppaa vähän väliä kävellen tietenkin mamman yli. KissaKaramelli ja KattiKaneli nukkuivat tiiviisti mamman vieressä. Mamma ei mahtunut siis mamman ei tarvinnut edes kylkeänsä kääntää. 

Kantokopissa oli pikkuvessat, joita kukaan kissoista ei matkan aikana käyttänyt. Tarjosin kissoille junassa märkäruokaa, raksuja ja  vettä. Kaikki söivät raksuja ja joivat vettä. KissaKaramelli oli ainoa, jolle maistui märkäruokakin. 

Yhteenvetona matkan sujumisesta: Kissat eivät olleet moksiskaan junassa. Eivät olleet moksiskaan bussikyydistäkään Kolarin rautatieasemalta Levihotellille. Eivätkä olleet moksiskaan autossa Levihotellilta IsoRakkaan (mökille) matkatessa. Kaikki sujui oikein hyvin!


26 kommenttia:

 1. Me ei olla koskaan oltu bussissa tai junassa. Se mahtaa olla jännää?! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän jännää, mutta myös pitkäveteistä! Me nukuttiin paljon, aika menee niin nopeampaa ;)

   Poista
 2. Voi hurja noita teidän reissuja! Kyllä ei taitaisi juna- ja bussimatkailu käydä meidän porukalla. Autolla kyllä voidaan toisinaan jossain käydä. Teidän kattitrio on kyllä hurjan avarakatseinen ja rohkea! Ja kaunis, tietysti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin niitä siitä urheudesta ja rohkeudesta taas ihailin. Kaikki sujuu niin mallikkaasti, ettei ole mitään syytä ajatella viedä niitä mihinkään kissahoitolaan. Onhan meillä tarpeentullen muutamia varahoitajiakin, mutta nyt niistäkin oli osa mukana reissussa :)

   Poista
 3. Onpas iso reissu! Hyvä, että matka sujui hienosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme Karkkikaksosten kanssa jo toista kertaa lapissa ;) Karkkikaksoset ovat ajelleet myös astutusreissunsa junalla. Ja lähempänä on tehty useita erilaisia mökkireissuja. Meidän kissat alkaa olla aika tottuneita reissaajia.

   Poista
 4. Huh, minä en oo päässy ku auton kyytiin, ei puhettakaan junasta tai bussista!
  - Lilli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna me kuiskataan sulle: Me päästiin paluumatkalla taksin kyytiin... vähänkö hulppeeta!

   Poista
 5. Junailu on kivaa, ei olla kyllä ikinä sielä nukuttu yötä mutta matkusteltu ollaan autolla ja junalla, bussissakin saatettu käydä. Meiän emon pitäs ostaa kanssa tommonen mihin sais hienosti kantokopat. Niitä on kuulemma ihan tyhmä kantaa ja muutenkin kantaessa matkustus on hyvin epätasaista. Koppa heiluu paljon miinuksia tästä emolle..
  -Ruffe ja Coco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No saattaa olla että valituksia tulee tästäkin kärrystä; kissat joutuu liikkuessa vähän kallelleen..

   Poista
 6. Oliko siellä matkalla mitään tekemistä? Kuulostaa yhtä aikaa tylsälle ja jännälle! -Devi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No paljon oli tutkittavaa ja haisteltavaa. Ensin näkyi ikkunastakin. Sitten pimeni. Ja tuli verhot eteen. Sitten me nukuttiin. Ainaski melkein koko yö. Ei ihan. Vähän seikkailtiin muissakin sängyissä :)

   Poista
 7. Wau, tyynesti matkustatte monta sataa kilometriä. Rispekt! Meille muutama kilsakin on liikaa. T : Sulo ja Robert

  VastaaPoista
 8. Vaikuttaa siltä, että teillä on ollu hieno reissu. Pitää joskus itekki Penan kanssa kokeilla junailua.
  -Penan ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelemme makuuvaunua.. valitamme eläinvaunusta. Ainakin öiseen aikaan haukkuvien koirien seurassa :)

   Poista
 9. Cinnan eka lomamatka! Matkailu kissojen kanssa on ihanaa, paitsi se vaihe kun pitää saada kisut koppaan. :D Me ei taidettu tosin matkata kisujen kanssa kertaakaan viime vuonna, tänä vuonna olisi tarkoitus tehdä ainakin 1 mökkireissu lumien sulattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei onneksi ole koppaan menossakaan mitään ongelmaa :) Viihtyvät siellä ihan muutenvainkin.

   Poista
 10. Teidän kissoille pitäisi myöntää joku Kaikista Tyylikkäimmin Matkustavien Ihanien Kissojen Palkinto! Muistan jo viime vuodesta, kuinka leuka loksahtaneena luin matkastanne - teillä on ihannimmat matkakissat evö! Ja tämä uusi pikkuinenkin samaa lajia <3!

  Jään odottelemaan matkakertomuksen jatko-osia :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Jatko-osaa täällä juuri valmistellaan..

   Poista
 11. On teillä ollut mahtava pääsiäismatka ja kaikki siis sujui ihan hyvin. Meillä on kissat matkailleet aika lailla ja Maija-kissa taitaa olla ainoa meidän näyttelykissa joka ei ole ollut lentokoneessa. Juna, laiva ja automatkat on koettu ja hyvin on mennyt.
  Aikanaan Sylvi-kissa matkusti myös makuuvaunussa välin Tampere-Oulu.
  Kyllä kissat ovat hyvin sopeutuvaisia ja oppivat myös matkustelun salat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla vielä kokeiltu lentokonetta. Saas nähdä lähdetäänkö Cinnan kanssa näyttelymatkoille ulkomaille asti.

   Juu mä olen samaa sun kanssa kissan sopeutumisesta. Enkä usko ollenkaan siihen, että kissa kiintyisi vain taloon, ei ihmiseen. Uskallan olla vahvasti sitä mieltä noin 23 kissavuoden kokemuksella.

   Niin, eihän me näitten kanssa reissattaisi, jos kissat selvästi stressaisivat. Mutta kun kaikki sujuu, niin mikäs siinä :)

   Poista
 12. Mäkin täällä kyllä jaksan taas kerran ihailla tuota teidän Karkki-jengiä ! On ne uskomatomia katteja. MAU !

  VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit