sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Arkihaaste 2/5 - pesupäivä

Toimituksen huomautus, me ollaan mansesta elikkäs hämeestä ja ollaan vähän hitaita. Arkikuvahaastekin tulee ainakin päivän perässä...

NeitiCassisen tämänpäiväiset näyttelykuulumiset osuu arkihaasteeseen vasta huomenissa. Tänään vuorossa... pesut!

Meille ihmispalvelijoille suihku on jokapäiväistä, kissoille ehkäpä ei :) Tänään kyllä opin, että pitkäkarvaisia pitäisi pestä kerran kuussa, vähintään, turkin hyvään kuntoon. Meillä on kyllä vierähtänyt useampi kuukausi ilman suihkuja, tunnustan :)

Mutta siis, koska NeitiCassinen oli menossa näyttelyyn, kuului suihku arjen ohjelmaan. Märkä kissa on surkea näky, säästämme teitä siltä. Sen sijaan julkaisemme kuvan kuivausoperaatiosta, joka kesti.... tattadattadattarattaraaa: tunti kymmenen minuuttia!!!! Mun hiukset puhaltaa kuiviksi Balttiarallaa viidessäviivakymmenessä minuutissa. Kissan kuivaamisessa meni YLI TUNTI! Mulla virtas hiki, ja kissa oli aina vaan ..märkä!

Siperiankissoilla on 3-kerroksinen turkki. Alimpana koholla oleva tiheä ilmava alusvilla (joka putoaa kesäksi pois); varsinainen puolipitkä paksu turkki (jossa talvisin muhkea kaulus ja villahousut); päällimmäisenä selkää pitkin puuhkamaisen hännän päähän asti kulkeva karkea, pitempikarvainen "sadetakki". Siinä olikin hommaa saada se kastumaan, ja sitten hommaa saada se kuivumaan. Huoh! Kissalla kesti hermo just niinkauan kunnes lähestyin rintaa ja kaulaa. Kaulurin kuivauksen aikana katti karkasi sylistäni varmaan kymmenen kertaa =) Luin jostain vinkin, että kissa voisi kuivata silityslaudalla auton sisätilalämppärillä, mutta siinä ei tuntunut riittävän puhallus, ja toisaalta se tuntui liian kuumalle.

Tänään haastamme mukaan Kisun ensikodin, koska haluan kuulla mitä ensikodin jokapäiväiseen arkeen kuuluu =) Säännöt on: viisi päivää, 1 kuva jokaisena samoin 1 haaste eteenpäin.


Hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja äidinmielisille =)17 kommenttia:

 1. Meilläkin täytyy toteuttaa tuo pakollinen pesupolitiikka. Kaikkine vaiheineen :)

  VastaaPoista
 2. Ihan hirvittävä urakka! Kyllä maatiaskissojen omistajat pääsevät helpolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä mielessä olen kyllä ihan samaa mieltä :) Jonain näistä päivistä postaan kyllä vielä niistä syistä, jotka johtivat juuri siperiankissa -rodun valintaan. Se oli vähän sellainen siperiankissa tai ei kissaa -tyyppinen tilanne ...

   Poista
 3. Aikamoisia hermoja tossa kyllä vaaditaan kaikilta osapuolilta. Ja märkä kissa on kyllä surkeuden huippu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surkea näky ja surkea olemus. Märkä kissa on henkisestikin hyvin alistettu. Ei juuri taistele, pakenee vain.

   Poista
 4. Teillähän on ollut tuulikone kohdistettuna staraan kuin euroviisuissa konsanaan! MissCassisen ilme: "föönaa nopeemmin, *tana..." :D

  Märkä kissakin oli kurkattava, jotta voi todeta, ettei se kissaäipän osakaan aina ole helppo. Huolenpidon nimissä joutuu kastelemaan tyypit uskomattoman surkean näköisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän sitä löytäisi hiljaisemman tuulikoneen..onkohan niistä jotain Tekniikan Maailma -testaa tyyppisiä juttuja, että onkohan olemassa erityisen hyviä ja hiljaisia kuivaajia juuri kissoja ajatellen?

   Poista
 5. Uhkailevat että laittavat meidät suihkuun tänään.. Kuulemma turkit haisevat tunkkaisilta. Onneksi tätä pesua tapahtuu aika harvoin, mutta meistä kuitenkin aivan liikaa.

  VastaaPoista
 6. Olipa urakka, tuo pesu&kuivaus meinaan. Mutta nyt olette valmiit mittelöihin.
  Mukavaa, kissakasta äitienpäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se sellainen urakka, että pitäisi ihan keksiä jotain, millä palkita kissaa. Millä muulla voisi kissaa palkita kuin rapsutuksilla ja ruoalla?

   Poista
  2. Kaipa se on kissalle paras palkinto kun oma ihminen rapsuttaa ja rupsuttaa ja antaa aikaansa hänen korkeudelleen, eikä tietysti herkutkaan pahasta ole ;)

   Poista
 7. NeitiCassisen ilme kyllä kertoo paljon, mutta nätisti hän asian ottaa! Sopeutuvainen tyttö! Voin hyvin kuvitella mitä meillä mahtaisi tapahtua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva saattaa olla otettu hyvin suosiollisella hetkellä :) Tosiaan rintaa ja kauluria kuivatessa meillä ei ollut sopua eikä yhteisymmärrystä. Ihmettelen vieläkin, ettei katti yrittänyt purra, kyllä hää niin vihainen siitä kauluriosuudesta oli.

   Poista
 8. NeitiCassista ei varmastikaan lohduta sanonta, että "kauneuden eteen pitää kärsiä" (kuka valopää senkin on joskus lausahtanut?).
  Meidän Sulo vihaa suihkussa käyntiä, eikä henkilökunta todellakaan säästy raapaleilta. Pitäisi hommata sukelluspuku joka suojasi sekä raapaleilta että märältä katilta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kai.. varsinkin, kun (tuomarin sanoin) kissa ei halua itseään esitellä, vaikka esiteltävää olisi =) Eli ei varmasti kiinnosta kärsiä kauneuden vuoksi :)

   Voi Suloa! Ai että niin koville ottaa! Meillä katit on ennemminkin täysin alistetut ja surkeat, niin että ihan sääliksi käy.

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit