sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Mikäs mesta tää on?

Mökkiin päästyämme päästin kissat kopistaan. Molemmat neidit kiskottelivat autuaasti ja kehräsivät heti puskien ja kierien lattialla. Sitten kissat sinkosivatkin jo nenä pitkällä tutkimaan kämppää.Niin uteliaina ja innossaan neidit menivät edestakaisin, mikämikämikä... Kissojen kierrettyä mökin kertaalleen, aloin laittamaan niille ruokaa, ja kumpikin tuli nälissään syömään, kiltisti tassinsa tyhjäksi.

Ruoan jälkeen KissaKaramelli meni kantokoppaansa ja hetken luulin kissan odottavan kotiinlähtöä, että "tää on niin nähty". Mutta vessaanhan neiti vaan oli menossa. Olin ehtinyt ensimmäisenä viemään kunnon vessalaatikon pesuhuoneeseen, ja sinne KissaKaramellikin sitten ohjauksessani sujahti. Matkavessat nostin eteiseen kaapin päälle, yksi vessa sai riittää näin pieneen mökkiin :) Aika pian myös NeitiCassinen kävi vessassa, ja lakkasin murehtimasta saman tien kissojen mahdollisesta stresssantumisesta - kissat söi, joi ja kävivät vessassa, siis kaikki kunnossa.

Kissat jatkoivat mökin nuuskimista ja parvi oli ihan lemppari. Siellä oli kaiteita, sähkyjä ja sängynalusia: Ja ennenkaikkea sieltä oli komiat näkymät alas "mökkiin".

"Tää on niin mun mesta!"
"Mihinkäs täältä muutes pääsis?"
Tämä yllä näkyvä rako, josta NeitiCassinen kurkkaa, oli parvella yhden sängyn kohdalla. Koska pelkäsimme mahdollisuutta öisen nukkujan potkaista jaloissa nukkuva kissa alas kolosta, peitimme kolon päiväpeitteellä. Nyt siihen saattoi vaikka nojata nukkuessaan :) Tosin NeitiCassinen onnistui kertaalleen mönkimään peitteen taakse, krippumaan kaiteelle:

"Hmm? Viidakkoreitti?"
"Pääsiskö viä ylemmäs?"
"Määkin vähän mittailen,
ylttäiskö  täältä hyppäämään
keittiön kaappien päälle!"

"You shall not pass!
Tää parvi on meidän!""Täältä korkeuksista näkee myös sohvaperunat "

"Ai mää vai, sohvaperuna?"


Kissat kulkivat parvelle ensimmäisinä päivinä aika hitaasti, viimeisinä jo aika liukkasti ;)

Meniskö vai eikö menis?
"Mitä ne on tukkinu tän tuoksuikkunan
jollain ritilällä, emmää nää mitää!"
"Ai tästä isommasta....
Makeet näköalat.. KOIRA!"
Kotona ei pöydällä saa lokoilla, mutta loma on loma :)

Mamman pyyhe villitsi suihkun jälkeen KissaKaramelliä
niin, että sikkokin tuli tarkistamaan, mitä se oikein duunaa...


Kissat koeajoivat koko mökin heti ekana päivänä
"Nojatuoli! Kelpaa!"
Hiihtomareissun aikaisesta NeitiCassisen karkureissusta oppineena, pidimme ovea koko ajan teljettynä. Siihen tarvittiin tuoli ja lehti salpaamaan kahva :)

"No mä vahdin sit tässä, ettette tekään karkaa!"
"Takkien ja kassien takana, just sopiva kolo mulle!
Sitä paitsi eivätpähän saa salaa napattua takkejaan!"

Illalla oli varsin kotoista, kun
NeitiCassinen tuli TV:tä katsellessani
jalkoihini pötköttämään ja kehräämään.
Valtakunnassa kaikki hyvin! 
 
 Lisää mökkikuulumisia piakkoin.. Stay tuned :)

22 kommenttia:

 1. Hienoa että siskokset on noin lujahermoisia! Mutta toisaalta tuo parvihan nyt on paratiisi maan päällä! Täyttää varmasti kaikki kohdat siitä, mikä kissan sisäsyntyisiin tietoihin on turvapaikasta kirjoitettu.

  Mahtavia kuviakin taas kaunokaisista! Mun suosikit on tuo sohvaperunan tarkkailija ja itse sohvaperuna, niissä on erityiskivat ilmeet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tosiaan ollaan yksi lyhyempi reissu tehty aiemmin, ja sekin sujui mallikkaasti. Neidit on tyytyväisiä päästessään palveluskunnan mukaan :)

   Poista
 2. Siellähän on hienot olosuhteet kaksikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Mahtava parvi. Ja kun koko mökki oli hirttä, NeitiCassista kismitti, miten sitä puuta pääsis kiipeilemään..

   Poista
 3. Wautsi. Olisipa loma ainainen... tai ainakin kotona tuommoinen parvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Vaan ei, lomat loppuu aikanaan ja näin matalaan taloon parvet on "huono idea". Tietysti vois "kissasisustaa" semmosia hyllyjä seinille, kattoon asti :)

   Poista
 4. Ooh, parvi! Ihanaa! Rappuset ja rajattomat mahdollisuudet! Liekö olemassakaan kissaa, joka ei näistä onnellistuisi. Myös tätikissa Lyyti arvostaa mökkivierailuilla eniten kerrossänkyjä ja kiipeilykelpoisia vaatehyllyjä :)

  VastaaPoista
 5. Ensin on ollut kissoilla silmät ymmyrkäisinä innostuksesta :)) . Vaan ovatpahan osanneet ottaa rennosti. Kiva paikka :)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
 6. Ooo, mahtava leikkikenttä! Parvikin vielä! Meidän mökissä on vintti, mutta sinne mennään toisen välieteisen kautta, joten kisut eivät ole siellä päässeet käymään. Siellä pitäisikin varmaan korkeintaan valjaissa käydä, meidän mökkiin kun on piilotettu hiirenloukkuja, mutta oleskelutiloista ne otetaan aina pois kun sinne mennään. Vintti ei lueta oleskelutiloiksi, varsinkaan ne perimmäiset purunurkat.Olisi se käynti kuitenkin kisuille elämys kun sinne joskus eksyy pikkulintujakin ja on vähintään hyvät näköalat niiden pesiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vintti kuullostaa "hekumaalliselle", tietty ilman niitä hiirenloukkuja :)

   Poista
 7. Teillä onkin ollut varsinainen aktiiviloma! Noin nätisti matkustavien kissojen myötä avautuu ihan toisenlaisia lomamahdollisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep. Ihmispalvelijatkin olivat aktiivisia tällä lomalla =)

   Poista
 8. Hauska kuulla, että kaikki viihtyivät noin hyvin! Kissoiltahan loppui tuo parvenhyödyntämisharjoittelu suorastaan kesken! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä korvausta kotona - ulkokiipeilypuu, josta postaamme heti reissupostausten jälkeen :)

   Poista
 9. Pipsun ja Miirun Pirjo5. toukokuuta 2014 klo 20.17

  On kyllä komeat kissat! Viiksikuva on huippu <3!

  VastaaPoista
 10. Huu, loistava lomailumesta - jos on pakko lähtee kotoo... On kotikin ihan kiva paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaisi sille että kissat on kuin palvelusväkensä sen suhteen että "where I lay my head is home". Ainakin kun on oma tiimi koolla :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit