tiistai 16. huhtikuuta 2024

Kissoja kuin Vilkkilässä?

One cat just leads to another ~Ernest Hemingway

Ylärivi: Karamelli ja Cassia
Keskirivi: Cinna, Pörrö ja Halla
Alarivi: Lemmy ja Elle

Meidän kissatilanne on monelle vähintäänkin hämmentävä. Keitä nää kaikki kissat on? Ja montako kissaa tuolla oikein on? Vastaus viimeiseen on 7! Ja ensimmäiseen tulee tolkkua tässä: 

Aloitin tämän blogin pitämisen, kun mun ensimmäiset kissani Karamelli (FI*Amurin Carmel) ja Cassia (FI*Amurin Cassia) tulivat meille sijoitukseen vuonna 2012. Suunnitelmissa oli yksi kasvattajan pentue molemmille kissoille. Karamelli saikin Amurin L2 pentueen vuonna 2013, mutta nykyään tyttäreni lemmikkinä asuvan Cassian kanssa pennut jäivät haaveeksi. Niinpä meille muutti vuonna 2015 sijoitukseen vielä Cinna (FI*Amurin Tirsa), joka sai meillä 2016 Amurin B3-pentueen ja vuonna 2020 ja D4-pentueen 2020. Tästä aloitin kasvattajana ja Cinna sai JustKittying A-pentueen vuonna 2021

Sitten vuonna 2021 ostin Ruotsista Pörrön (SE*Voyakas Pyotr Pyatigorsk) kissalaamme siitoskolliksi. Mutta Pörrö sairastui ja jäi lemmikiksi. Pörrö on ollut alusta saakka poikani kissa, ja koska poikani muutti tilapäisesti takaisin kotiin, asuvat he molemmat tällä hetkellä meillä. Koska Karamelli ei tykkää Pörröstä (eikä muistakaan vieraista kissoista), asuu Karamelli evakossa äidilläni. He sen sijaan viihtyvät toistensa seurassa erittäin hyvin. Ainoa murheenkryyni on se, että vaikka Karamelli rakastaa mummoa, ei kuitenkaan anna mummon harjata turkkia eikä leikata kynsiä. 

Meille syntyneestä A-pentueesta Halla (FI*JustKittying Dancing Queen) asuu sijoituskodissaan Kangasalla ja sai kissalamme B-pentueen vuonna 2023. Hallalle on suunnitteilla vielä 2. pentue, mutta siitä lisää myöhemmin. 

B-pentueesta 2 kissaa jäi kasvatukseen ja muuttivat sijoituskoteihinsa. Elle (FI*JustKittying Eleanor Rigby) asuu Vesilahdella. Jos kaikki menee hyvin, saa Elle kissalamme seuraavan pentueen vieläpä tämän kevään kuluessa. Ellen veli Lemmy (FI*JustKittying Revolution) asuu Kangasalla siitoskollina, ja jos kaikki menee hyvin, saa Lemmyllekin vielä jälkeläisiä. 

A-pentueen Helmi (FI*JustKittying Super Trouper) ei ole kuvassa, koska Helmi ei ole enää omistuksessani. Helmi kuuluu kuitenkin vahvasti kissalamme tarinaan. Helmi jäi kasvatukseen ja muutti 14 viikon iässä sijoituskotiinsa ja palasi vuonna 2023 meille vuoden vanhana astutettavaksi ja synnyttämään sekä hoivaamaan C-pentueen. Koska C-pentueen matkassa oli myös surullisia mutkia, en jättänyt tästä pentueesta kumpaakaan pentua kasvatukseen. Helmi siirtyi sijoitusperheensä omistukseen ja elää nykyään lokoisia lemmikinpäiviä Helsingissä. 

Summa summarum, nimissäni on 7 kissaa. Näiden seitsemän kissan lisäksi postailen kissalan Instaan ja Faceen kuvia myös kaikista edellä mainituista pentueista. 

Tuo luku 7 on se, joka näkyy Suomen Kissaliiton -rekisteristä. Mutta arkitotuus on tarinaa ihmeellisempi 😄. Mulla on nimissäni erilaisia vakuutuksia 18:lle kissalle. Varsinainen henki- ja hoitokuluvakuutus on kuudelle kissalle. Ruokahuollon hoidan neljälle kissalle. Ja kotonani asuu kaksi kissaa. Satunnaisesti kävijöitä on enemmän. Milloin joku on täällä treffeillä (kuten Lemmy pääsiäisenä) tai viettämässä perhejuhlia (kuten Cassia jouluna) tai synnyttämässä (kuten Helmi viime kesänä) ym ym.

Mä olen siis nimi paperilla ja yksi paikka taivaan alla. Halla, Elle ja Lemmy siirtyvät niiden ihka oikeiden palvelijoidensa omistukseen vielä tänä vuonna. Saas nähdä, onko 7–3 sitten 4, vai onnistunko sotkemaan matematiikkaa..

Kuvat: Carmel, Cassia @JustKittying, Pörrö @uniporo, Cinna, Halla, Elle, Lemmy @tessa.lv

4 kommenttia:

 1. Hih, koitin suorittaa yhteen- ja vähennyslaskuja, että kuinka monta kissaa... Onneksi se oli lopussa selkeesti sanottu. Täällä on niiiin helppoa laskea aina viiteen. Enää ei lukumäärä muutu, kop kop.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah, parempi tosiaan koputella huolella sitä puuta.. näistä ei koskaan tiedä, mitä tuleman pitää 😻

   Poista
 2. Siinäpä on sulla pörröhäntiä kerrassaan 😻

  VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit