tiistai 18. kesäkuuta 2013

Pesän rakennusta


Tänään rakensin pesää kissan synnytystä varten, netistä löytämieni ohjeiden mukaan. Pesän tulee olla lämpöä pitävä, vedoton ja muutoinkin suojaisa turvapaikka. Kissa synnyttää luonnossa luolaan ym koloon, joten pesään tarvitaan katto. Katto auttaa myös pitämään pesän tarpeeksi lämpimänä pennuille. Katon tulee olla tarpeeksi korkealla, että emo mahtuu seisomaan ja istumaan pesässä.

Pesään tarvitaan lisäksi reuna, joka estää pentuja ensin putoamasta ja valumasta pois pesästä, myöhemmin karkaamasta liian varhain. Saas nähdä riittääkö laidan korkeus niin pitkään kuin toivoisin, vai pitääkö rakentaa "lisälaudoitusta".

Löysin myös suosituksen, jonka mukaan pesä tarvitsee verhot, jotta kissa saa hämyisen paikan suojassa ylimääräisiltä katseilta. Froteepyyhe laatikon päällä saa ajaa verhon virkaa. Sitä voi asetella enemmän ja vähemmän pesää pimentäen.

Vielä haen apteekista kroonikkovaippoja, jotka auttavat pesän siistinä pitämistä, niitä voi laittaa useita päällekkäin, ja "siivota" tarpeen mukaan nappaamalla päällimmäisin pois, ja voilá, taas on puhdas ja kuiva pesä.

Nyt vielä toivotaan, että kissa hyväksyy pesän synnytyspaikakseen ;)  Joku kissakasvattaja kehui netissä tekevänsä kerrallaan kolmekin pesää, joista kissa voi sitten valita mieleisensä..
 
Pesä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit