keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Muuttopäivä vol 3Tänään oli muuttopäivä vol 3. Tosin tällä kertaa muuttajana toimin minä, eikä KissaKaramelli =) . Kasvattaja kävi kylässä ja saimme lainaksi iiiihanan pentuaitauksen hillitsemään liikkumaan lähteneiden pentujen aluevaltauksia. Pystytimme aitauksen keskelle kotiamme, ja kannoimme pennut aitaukseen. Hyvin näyttävät viihtyvän =)Pennut ovat tänään 27 vrk ikäisiä, eli huomenna tulee täyteen jo neljä viikkoa. NELJÄ VIIKKOA!! Miten tää aika on mennyt näin nopeasti, vastahan ne syntyivät. Nyt ne jo juosta kirmaavat pentuaitauksessa, kiipeilevät, leikkivät pallolla, painivat, pissivätkin jo oikeaan paikkaan (ainakin kolme pissaa jo pentujen hiekkalaatikossa!!!). Hampaita on jo joka pennulla, joillain pari, joilla jo neljä (ylä- ja ala kulmurit).


Pesän "sisustusta":  Löysin eilen Ideaparkin Prismasta paakkuuntumatonta kissanhiekkaa, ja pennuilla on aitauksessaan sekä hiekkaa, että pellettejä. Alkuun pesällä oli kristallihiekkaa ja pellettejä, mutta kun Laku yritti syödä kristallia, vaihdoin sen paakkuuntumattomaksi hiekaksi. Lisäksi pesässä, tai aitauksessa on myös vesi- ja raksukuppi. Toistaiseksi raksukuppi on pääasiallisesti tyhjänä, koska heti kun täytän sen, käy KissaKaramelli heti syömässä kupin tyhjäksi =) Ja vesikuppi on toistaiseksi toiminut vain Dalmiksen kahluualtaana. Tosin pentuparka järkyttyi tassujen kastuessa, ja peruutti kauhuissaan ulos vesikupista. Aitauksessa on myös muutama pallo ja hiiri, sekä pehmo painikaveriksi. Siellä on myös pieni kiipeilyteline, jossa on pikku kolo. Pennut viihtyvät kolossa nukkumassa (toivottavasti eivät pissimässä), eilen illallakin tuppautuivat sinne kaikki kuusi pentukasaan. Aitauksessa on myös kissojen makuupussi (kangaspussi). Ja heitin sinne myös viime päivinä pentujen pesäpaikan "laajennusosassa" olleen maton sen tuttujen hajujen vuoksi. Karamelli nappasi siitä itselleen maitobaaripaikan (tosin ei vielä tässä kuvassa alla).

Toivotaan pennuille luppoisia ja viihtyisiä päiviä aitauksessaan!!

Maitobaari uudessa kodissa
 
Täydellinen päiväunipaikka <3

Pentujen painokäyrät näyttävät parin kolmen viime päivän osalta.. ei nyt ihan siksakilta, mutta jonkin verran "epätasaiselle". Liikkeellelähtö on selvästi verottanut energiaa kasvulta. Onkin aika tutustuttaa pennut kiinteälle ruoalle. Pennuilla on siis ollut muutamia päiviä haisteltavana vedellä kostutettuja Royal Caninin Mother and Baby -raksuja (jotka siis emo hotkii hetkessä). Tänään laitoin jokaiselle pennulle yhden kostutetun raksun suuhun, ja jokainen pentu söi raksunsa =) . Sitten laitoin pennun takaisin aitaukseen, raksukupin eteen. Muut peruuttelivat kupilta pois, mutta Viiru alkoi syömään niitä - Wau Viiru, mahtavaa! Tosin Viiru yritti syödä myös kuppia, ja lopussa näkyy myös kuinka "hoto" KissaKaramelli on raksujen perään =)   Tässä video siitä:

5 kommenttia:

 1. Voi mahdoton sentään ♥

  Lisäsin teidät Naukulan lukulistalle. Toivottavasti tämä sopii?

  VastaaPoista
 2. Kiitos taas uusista kuvista, hieno koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KissaKaramelli oli ehkä eri mieltä =) Tai sitten se hermostui eiliseen menoon: Pennut oli pari tuntia emolta pannassa (kantokopassa jemmassa) DNA-tutkimuksen vuoksi, ja pennut kävi vielä ulkonakin kuvattavana, ilman emoa. Karamelli tais tuumata, että oli laitimmainen kerta kun "hänen yli käveltiin", ja oli muuttamassa pentuja aamulla johonkin teille tuntemattomille =)Nappasin pennun takaisin aitaukseen ja laitoin katon kiinni. Karamelli saa nyt valita: sisällä tai ulkona, mutta ovista kuljetaa ilman pentuja =)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit