torstai 24. heinäkuuta 2014

Iltakävelyllä

Blogistaniassa on kesän aikana näkynyt videoita kissuleiden ulkoilureiteistä. Mekin heitämme kortemme videomme kekoon ja tässä toissaillan kävelyreissu reilussa kolmessa minuutissa.

Kuten videosta huomaatte, lenkittävät KarkkiKaksoset koirien tapaan: Enemmän kävelyä, vähemmän muuta puuhailua. Kissat yleensä valitsevat reitin. Reittejä on ns kolme. Tämä videolla näkyvä lenkki on loppuosaa lukuunottamatta varsin tavanomainen kävelylenkki. Yksi mieluisa vaihtoehto on myös läheinen pururata, ja siellä metsäreitti, jolla viihdytään nuuskuttelemassa pidempäänkin. Tällä videon kävelyreitillä paahdetaan menemään eteenpäin. Tosin helteet tekivät tehtävänsä, ja kissat pitivät pieniä makuutaukoja, täysin poikkeuksellisesti. Yleensä lenkeillä ei pysähdytä makaamaan.

Muutamien aiempien ulkoilupostausten kommenteissa minulta on kysytty, pärjäänkö yksin kahden kanssa. Kyllä. Tosin kahden kissan kanssa meno vaatii ohjailua palvelijalta. Yleensä ekana menevä kissa johtaa suuntaa ja vauhtia. Palvelija jarruttelee fleksillä väärään suuntaan menijää ja vauhdittaa perässä "kanittajaa". Videon ekassa klipissä näkyykin hyvin, kuinka fleksin jarrua painamalla ohjaan väärään suuntaan pyrähtävän NeitiC:n takaisin menosuuntaan :) Kevyt jarrun painallus riittää. Tosin tällä kyseisellä lenkillä katit olivat hieman hämmentyneitä, kun en juurikaan puhunut niille edes ohjaillessa, kuvaustilanteesa johtuen :) Ekassa klipissä näkyy myös kissojen kävelyvauhti, loppuvideon nopeus on 8-kertainen :)

Katsokoot ken jaksaa, seuraavassa kolmessa minuutissa mennä viuhdomme yhden puiston ympäri :)
Iltakävelyn jälkeen kissat olivat kuumissaan ja läkähdyksissään. Ja koska turkit näyttivät "takkuisille" ja lenkiltä tarttui molemmille pihkaa tassuun, pääsivät kissat iltapesulle. Helteistä johtuen jätin ensimmäistä kertaa koskaan kissat kuivaamatta. Vaikka märkä kissa näytti surkealle, oli kissoilla luultavasti mukavan viileää märkänä :)


Mamman sängyllä on hyvä kuivatella
Mulla meni kyllä koko yö kuivatellessa, niin paksu turkki nääs


Muistakaa juoda ja levätä hyvin, helteitä jatkuu vielä tovin :)

22 kommenttia:

 1. Lenkkeily on kivaa, mutta voi siskot kyllä meilläkin on kuuma! Onneksi pääsitte sen jälkeen virkistävälle iltapesulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarttis varmaan harkita jotain pesusysteemejä joka päivä, kun helteet vaan jatkuu ja jatkuu :)

   Poista
 2. Hauskan näköiset oli häntien heilunnat nopeutettuna! Ja kiltisti neidit pysyi tiellä, vaikka pientareet ja pusikot kiinnostikin. Ah, viileä turkki oli varmaan ihana kuuman päivän päätteeksi : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on KissaKaramellin tapa, hän on pienestä pitäen tykännyt kävellä kävelyteitä poikkeamatta polulta sen enempää. Alkuun NeitiC joutui tyytymään ulkoillessa useimmiten syliini, koska NeitiC oli halunnu pysähtyä ja poiketa polulta koko ajan. Sittemmin NeitiC on päättänyt mieluummin pysytellä joukoissa, kuin jäädä kotiin. Mutta tosiaan se metsäreitti on enemmän NeitiC:n mieleen :)

   Poista
 3. Pepsi ja Max: Eivät kuivanneet teitä! Jouduitte olemaan märkänä ja sekö muka olisi kivaa? :-D
  Emäntä: Meillä ei onnistu molempien kävelytys samalla: Kuningatar Pepsin pitää aina johtaa ja näyttää tietä. Kun Max lähestyy kärkeä, murahtaa Pepsi ja Max jäätyy paikalleen. Sitten yritetään toppuutella toista ja toista vetää narusta.. Ei tule mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään aina suju, silloin otetaan lyhyempi reitti ja nopeampi kotiinpaluu. Mutta useimmiten hienosti menee :)

   Poista
 4. Hienosti menee! Sulassa sovussa ja tietä pitkin. Ehkä salaisuus on siinä, että valitsevat kulloisenkin reitin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KissaKaramelli on useimmiten nopeampi lähtijä, ja päättää suunnan. NeitiC pitää perää. Silloin kun meillä oli vielä Laikku, NeitiC vahti, ettei kukaan jäänyt porukasta, eikä liikkunut ennenkuin Laikkukin lähti liikkeelle :)

   Poista
 5. Hyvin näyttää valjastelu sujuvan! Mutta kissan pesu? Ei olisi kuunaan onnistunut Topin kanssa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pesut ihan sujuu. NeitiC oli varsin mallikkaasti, eikä pyrkinyt edes pakosalle, KissaKaramelli yritti lähteä suihkunurkkauksesta useaan kertaan. Meillä ainakin märkä kissa on aika "vaisu" ja "alistunut" ja odottaa mitä tuleman pitää. Kynsiä ja hampaita ei meillä näytetä. Pesu sujuu kerta kerralta paremmin, mitä varmemmat otteet minulla, sen turvallisempaa kissalla :)

   Poista
 6. Kaksi kissaa kerralla, ohhoh!! Wau!! Tällä hyvä kun yksi suostuu kävelemään valjaissa :-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkkikaksoset nauttivat valjastelusta, ja lähtevät todella mielellään. Joskus toinen jää "vahingossa" sisään, kun ei älyä että on lähdön hetki (useimminte KissaKaramelli) ja sitten alkaa älytön huuto ja parku, kun kissa huomaa sikkon ja mamman lähteneen. Viimeksi viikok sitten, teinitytär toi KissaKaramellin perässä mulle puistoon, kun se nosti niin kovan metakan, kun viimein hoksasi meidän lähteneen. Houkuttelin kyllä remmin kanssa vaikka kuinka pitkään ovella, mutta se vain katseli pää kallellaan :)

   Poista
 7. Tehän kävitte ihan lenkillä! Ja vielä autoja ja kaikkia! Siskokset ON kylmäpäisiä kissoja!

  Mutta varsinaisesti viehätti ne hännät! Aina kun kissa pysähtyi, hännänpää heilahteli. Näytti hauskalta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se autotien vierestä meneminen oli ihan uusi kuvio, siitä ei yleensä mennä :)

   Poista
 8. Ahkeraa menoa! :) Mie en enää käytä kahta kerralla, edellisen kerran sisäänpaluu oli katastrofaalinen kun toinen olisi halunnut juosta portaat ylös ja toinen taas ei halunnut kulkea kuin muutaman portaan. :DD ulkonakaan ei ollut hirmuisen helppo liikkua kahden fleksin kanssa, hatunnosto sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa ollaan opittu, ja nykyään se on helppoa. Reitit on kissoille tutut, samoin se, että välillä pysähdytään odottamaan toista, ja etummainen liidaa :)

   Poista
 9. Meillä pitää kyllä jokaisella olla ihan oma kuski, jos edes suostuisivat liikekannalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin herraskaisia olette, kuin Scorpionssien pojat konsanaan; omat kuskit ja omat mersut :)

   Poista
 10. Kovin on määrätietoista sekä rentoa menoa, yhtään ei maha viistä maata tai tule pelästyneitä äkkisyöksyjä. Pesukin taisi mennä keskivertokissaa sopuisammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nää aika helppoja on, pestä ja reissata :)

   Poista
 11. Hienosti ulkoiltu kahden kissan kanssa. :) Pitääkin ehkä kokeilla tuota kastelua meidän iltalenkin jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NeitiC oli tänään päivälläkin tarhassa paahteessa (hölmö). Kävin viilentämässä kissaa laittamalla makaavan kissan päälle pienen kastellun ja rutistellun (ja siis kylmän) pyyhkeen peitoksi. Kissu makoili pyyhkeen alla muutaman minuutin ja tuli luokseni kiehnäämään ja puskemaan. Ilmeisesti tykkäsi :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit