keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Wessa-asioita

Tässä postauksessa olis vähän wessa-asiaa, jos se yököttää, niin klikkaa itsesi edelliseen postaukseemme, tai jää ystävällisesti odottamaan seuraavaa :)

Tilasin tässä joku aika sitten kissoille uuden Wessan ja uudenlaista biologisesti hajoavaa hiekkaa Zooplussalta. Innostuimme Blogistaniassa tehdystä ekoteosta, ja päädyimme samoille tassunjäljille :)


Testipussi Öko ekologista kissanhiekkaa,
 ostettu Zooplussalta, toimitus
näppärästi suoraan kotiovelle!

Meillä oli käytetty tähän asti Compact Caren mikrohiekkaa. Olin ollut siihen suht'tyytyväinen, mutta kestävän kehityksen kannalta se ei ole hyvä vaihtoehto. Ja säälin putkistoja, joihin paakkuuntuvaa väkisinkin pakkautuu lapion ja vessa-astian pesuissa, parhaista yrityksistäni huolimatta. Toisekseen, kun mikrohiekka "kulahti" vaihtokuntoon, tapahtui se sekunneissa. Ja haju oli sietämätön. Myös kissa haisi yököttävälle ainakin suljetussa luukkuvessassa vieraillessaan. Kaikenkaikkiaan CC mikrohiekka on kallista, ja epäekologista. Tiivistetysti siinä syyt, miksi hain muita vaihtoehtoja.


KissaKaramelli testaa uutta Wessaa

Onhan meillä ollut kaikenlaisia kokeiluja hinta-laatusuhteen selvittämiseksi. Ostin jopa Cassiusta, kun halvalla sain. Mutta kyllä se on niin ettei köyhän kannata ostaa halpaa. Jos haluaa hyvää ja halpaa, pitää ostaa vähintään kahta merkkiä: pussi hyvää ja pussi halpaa : )  Cassius alkoi haisemaan niin nopeasti, että halpa hiekka tuli kalliiksi, koska se piti uusia kokonaan jo muutaman päivän päästä.


NeitiC testaa uutta Wessaa

Kokeilin myös pellettejä, erityisesti pentuaikaan. Pelleteissä KissaKaramelli kävi pissalla, muttei ollenkaan "kakkosella". Eikä NeitiC astunut koko pelletteihin. Hienohelma :) Mutta pennut kävivät hienosti pelleteissäkin.

Pelleteille olisi pitänyt olla oma astia; tuplapohjainen, jossa päällimmäisessä osassa on reikiä, joista pissasta puruksi muuttuva pelletti pääsisi putoamaan alempaan osaan, josta se olisi helppo siivota. Ei mulla ollut niin hienoa wessaa. Löysin kyllä netistä ohjeita, kuinka sellaisen tekisi itse edullisesti (kahdesta muovilaatikosta päällekkäin, toiseen porataan kahdeksanmillin terällä reikiä.) Mutta en sitten siihen ryhtynyt, kunnei kissoja "kiinnostanut" koko pelletti. Sen ajan kun meillä pellettejä oli, siirtelin niitä reikälapiolla paikasta toiseen ravistellen raoista purut pois, ja sitten nostelin "ehjällä" lapiolla purut pois laatikosta :) Ei ollu kauheen kätevää ei =)

Uusi ritelikkö Wessan eteen kaappaamaan muruja.
Olisi loistava, jos olisi vähintään kaksi kertaa isompi :)

Kristallihiekkakin on kokeiltu. Erityisesti KissaKaramelli tykkää pissiä kristallille. Mutta se jää siihen. Nyt mulla on kristalli "matkakäytössä", koska mikrohiekka on liian "kevyttä". Kuljetuskoppa sähköistyy ja mikrohiekka lentää kantokopassa kuin styroksipallot tarttuen jokapuolelle koppaa ja kissaa. Kristalli ei sähköisty eikä leiju. Se on hyvä matkahiekka!

No, joka tapauksessa.. pari viikkoa meillä oli kaksi Wessaa vierekkäin: mikrohiekkaWessa ja ÖkohiekkaWessa. KissaKaramelli kävi Ökohiekalla ja NeitiC mikrohiekalla. Kahden viikon jälkeen nakkasin mikrohiekan uhkarohkeasti .... pois. Siitä on nyt pari kolme viikkoa, ja No Problemo! Molemmat käy asioillaan Ökohiekalla, ja minä siivoilen pissaköntit biojätteeseen ja kakkaköntit vessanpönttöön. Yes!


Hyvin pyyhkii mamma!

Ökon ehdottomana plussana on myös se, ettei kissa haise wessakäynnin jälkeen hiekalle, eikä kakalle! Ehkä se on myös ostamani uuden Wessalaatikon ansiota: Vaikka siinä on luukku, ei se ole tiiviisti kiinni, vaan se jää pari senttiä auki ja tuulettuu. Muutenkin, täytyy kehua tätä uutta laatikkoa. Vanhassa piti nostaa koko yläosa pois, että saattoi lapioida kököt ulos, tässä on kattoluukku, joka aukeaa kätevästi siivousta varten, eikä koko laatikkoa tarvitse purkaa :)

Ainoa valitus Ökoon liittyen, on tullut miespalvelijalta ja teinipojalta, Öko hiekanmurut kulkeutuu pidemmälle kuin mikrohiekka, ja siitä syystä kuljen parin kertaa päivässä rikkaharjan ja lapion kanssa siivoilemassa. Perheemme miehiset sielut eivät omaa piiruakaan ekologisuutta, joten yritän "curlingata" murut piiloon, jottei suurta vastustusta ala heräämään.

Mutta jollei kissat ala vastustamaan, Öko on tullut jäädäkseen!

Onko teillä muilla Ökoa? Kuinka usein vaihdatte kaikki purut? Mitä ajatuksia ja kokemuksia teillä on hiekoista?

14 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiinoista lukea teidän kokemukset !

  Mä joka kerta siivotessani vessan viemäriä kiitän kissoja kun suostuivat vaihtoon koska ne järkyttävä savitahna mitä sieltäkin sai kaivaa oli jotain ihan kauhiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka usein Taru Ökot pitää vaihtaa kokonaan, sinun kokemusten mukaan?

   Poista
 2. Täytyy pohdiskella, voisiko kokeilla. Minulla on Ever Cleania ja avohiekkis, koska suljettuja paikkoja kammoava Miiru ei ainakaan tähän mennessä ole suostunut heiluriovellisia suljettuja hiekkiksiä käyttämään. EC on tällä yhtälöllä paras mulle, mutta todellakin se lapion ja laatikon pesu?!! Miten sen muka voi putkistoa piinaamatta, höh? Voishan tuossa talven tullen taas yrittää, tuo vessa on lisäksi oikein nättikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öko on siitä hyvä, että se paakkuuntuu ja on näppärästi siivottavissa :) (verrattuna pelletteihin)

   Poista
 3. Mukava lukea tällaisia kokemuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkakokemuksia :) Sä oot Mamma yhtä outo kuin meidän oma mamma, aina tonkimassa sitä laatikkoa, ja me kun piilotetaan ja peitellään kaikki just sitä varten, että ne kuuluu olla piilossa! ~KissaKaramelli~

   Poista
 4. Meillä oli ennen Ökö, kun asuttiin lähellä lemmikkikauppoja. Nykyään on pelletti, kun asutaan lähellä rautakauppoja ;-) Kristallihiekkaan ja muihin hiekkapohjaisiin ei olla tykästytty - kokeiltu vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zooplussa on aina lähellä, kannetaan kotiovelle asti :)

   Poista
 5. Tätä on kyllä paljon kehuttu. Ehkä voisi jossain vaiheessa kokeilla. Mistä Ökoa saa? Paitsi vissiin zooplussasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy Mustista ja Mirristä. Ainakin mansessa :)

   Poista
 6. Ökosta on tullut kyllä kuultua paljon kokemuksia. Jostain syystä ei olla itse testattu. Lempparihiekka meillä on GoldenGrey Master, sitä pitäisi taas joskus tilata. On käyttömukavuudeltaan ollut semmoinen hiekka, ettei ole toista sen veroista löytynyt vaikka paljon on eri hiekkoja testailtu. Nyt pitäisi etsiä kyllä taas pakkuuntumatonta hiekkaa (ei kuitenkaan kristallihiekkaa, kissat eivät meillä ole tykänneet) pentuja silmälläpitäen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meilläkin oli pennuille pellettejä ja paakkuuntumatonta hiekkaa. Mut mä perustykkään paakuista enemmän :) Täällä vieläkin muuten peukut ja anturat pystyssä...

   Poista
 7. Naavakin käyttää Ökoa Zooplussasta tilattuna, vaikka mun mielestä lähes kaikki lemmikkieläintarvikeliikkeetkin sitä myy, ainakin pienempiä säkkejä. Kristallihiekka onkin hyvä idea reissuun. Oon miettinyt, että ekologisinta olis varmaan oikeat pelletit ja ehkä halvintakin. Ökossahan täytyy olla jotain ylimääräistä lisättynä, koska se paakkuuntuu. En vain ole jaksanut ruveta väsäämään pellettivessaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin eilen tsekkaamasaa ohikukeissani Mustin ja Mirrin ja kyllä siellä oli Ökoä, sekä 10nlitran pussi että 40 litran pussi. Tuo isompi oli kympin kalliimpi M&M kuin ZP

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit